Naslovna Sandžak Novi Pazar Važni projekti za unapređenje saobraćaja u Novom Pazaru

Važni projekti za unapređenje saobraćaja u Novom Pazaru

vazni-projekti-za-unapredjenje-saobracaja-u-novom-pazaru
Važni projekti za unapređenje saobraćaja u Novom Pazaru

Savet za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara usvojio je od odluke o realizaciji dva značajna projekta. Reč je o rešavanju problema u ulici Mehmeda Alibašića, kao i na raskrsnici ulica Rifata Burdževića i Sjenička.

„Na osnovu svih saobraćajnih istraživanja zaključak je da postoji potreba za kanalisanjem raskrsnice između Rifata Burdževića i Sjeničke ulice, odnosno da se učesnici u saobraćaju usmere na pravilno kretanje. Predviđeno je, u okviru ovog projekta i regulisanje pešačkih tokova kao i postavljanje zaštitnih ograda. Ideja je da se saobraćaj na toj raskrsnici umiri i stvore uslovi za bezbednije kretanje kroz samu raskrsnicu“, rekao je Dženan Ličina, član Saveta za bezbednost saobraćaja, ističući da je drugi projekat regulisanje saobraćaja u ulici Mehmeda Alibašića.

„U pitanju je frekventna ulica, gde se vozila parkiraju na trotoaru. Ideja je da to bude jednosmerni blok kreatnja vozila, da se trotoari oslobode i da napravimo zaštitne ograde kako bi isključili mogućnost parkiranja vozila na trotoarima. Broj parking mesta ostaje isti kao i do sada, jer će jedna saobraćajna traka biti predviđena za kretanje vozila a druga upravo za obezbeđivanje parking prostora“, zaključio je Ličina.

Predsednik Saveta i član Gradskog veća Vahidin Melajac ističe da će, kako je i najavio, radovi u cilju rešavanja saobraćajnih problema u gradu biti intenzivni, a u cilju bezbednosti i zadovoljstva građana.

„Sistemski i punim kapacitetom pristupićemo rešavanju problema sa kojima se suočavaju naši sugrađani. Delegirali smo na današnjoj sednici realizaciju dva važna projekta i očekujemo pozitivne efekte a onda, za petnaestak dana, kreće realizacija još dva projekta, pa još dva i tako redom. Ubeđen sam da će pozitivni efekti biti vidljivi“, rekao je Melajac.

„Imali smo konstruktivne sastanke i sa poredstavnicima Policijske uprave i sa projektantima koji će raditi na postavljanju kamera za detekciju saobraćajnih prekršaja. U prvoj fazi biće postavljene po dve kamere na potesu od Selakovca prema Dojeviću, OD Mura prema Bajevici, a koordinator akcije biće Aladin Zećirović, član Saveta i Gradskog veća grada Novog Pazara. Očekivanja javnosti su velika ali ljudi koji će raditi na ovim projektima su stručni i vole ovaj grad. Sistemom realizacije projekata „dva po dva“ cilj su nam bolji protok saobraćaja i bezbednost pešaka, naročirto đaka u naseljima u zoni škola”, poručuje Melajac.

Exit mobile version