Naslovna Vijesti Politika Vučević: Memić ostaje ministar turizma i omladine, Zukorlić ministar bez portfelja

Vučević: Memić ostaje ministar turizma i omladine, Zukorlić ministar bez portfelja

vucevic:-memic-ostaje-ministar-turizma-i-omladine,-zukorlic-ministar-bez-portfelja
Vučević: Memić ostaje ministar turizma i omladine, Zukorlić ministar bez portfelja

Potpredsedniku SDP Huseinu Memiću poveren je novi četvorogodišnji ministarski mandat. On će u novoj Vladi Srbije zadržati resor turizma i omladine.

Pored Memića, kako je rekao mandatar Miloš Vučević, ministri će biti Siniša Mali, koji je prvi potpredsednik vlade i ministar finansija, Ivica Dačić, potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova.

Ostali ministri biće:

-Irena Vujović, potpredsednik vlade i ministar zaštite životne sredine i vodoprivrede, Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Dubravka Đedović-Handanović, ministar rudarstva i energetike. Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine. Maja Popović, ministar pravde, Jelena Žarić-Kovačević, ministar državne uprave i lokalne samouprave, rekao je Vučević.

Tomislav Žigmanov biće ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Bratislav Gašić, ministar odbrane, Marko Đurić, ministar spoljnih poslova, a Tanja Miščević, ministar za evropske integracije.

-Slavica Đukić Dejanović, ministar prosvete, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Milica Đuđević Stamenkovski ministar za brigu o porodici i demografiju, rekao je mandatar Vučević.

Vučević je rekao da će Zoran Gajić biti predložen za ministra sporta.

-Nikola Selaković, ministar kulture, Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, Jelena Begović, ministar nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Dejan Ristić, ministar informisanja i telekomunikacija, Darko Glišić, ministar za javna ulaganja, kazao je mandatar.

Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura biće predloženi za ministre bez portfelja.

Mandatar za izbor Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je da će danas podneti zahtev predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić za zakazivanje sednice za 1. maj na kojoj će predstaviti ekspoze, plan rada i predlog za sastav Vlade Srbije.

„Danas smo na sednici Predsedništva SNS odlučivali o nekoliko pitanja i tema. Ono što je najvažnije jeste pitanje kandidata za sastav nove Vlade. Podnosim zahtev da sutra bude sednica Skupštine “, rekao je Vučević.

Exit mobile version