Naslovna Vijesti Hronika Vučić: Biće nadoknađena gotovo sva šteta

Vučić: Biće nadoknađena gotovo sva šteta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na Kopaoniku da će Vlada doneti uredbe i podzakonske akte o pomoći oštećenima u poplavama.

Prema njegovim rečima, uredbama Vlade Srbije biće omogućena pomoć za sanaciju stambenih, ali i pomoćnih objekata i poljoprivrednim oranicama.

On je dodao da će uredbama i podzakonskim aktima biti regulisana pomoć i podrška građanima u 14 poplavljenih opštuna, kao i da će biti preduzete sve neophodne mere i da će biti nadoknađena gotovo sva šteta.

Istakao je i da razmere poplava nisu bi blizu onima koje su zahvatile Srbiju 2014. godine.

Zbog ugroženosti od poplava, vanredna situacija proglašena je u 15 opština u Srbiji.

Vanredna situacija je proglašena na teritoriji grada Čačka, Novog Pazara, Kraljeva, opštine Arilje, Lučani, Topola, Požega, Bajina Bašta, Ivanjica, Raška, Ljig, Rača, opštini Kosjerić (Seča Reka, Godečevo, Makovište), na delu teritorije opštine Prijepolje (Aljinovići, Pravoševa, Milošev Do, Stranjani, Milakovići, Kamena Gora, Mataruge, Jabuka i Babine) i u Trsteniku.

Usled kišnih padavina i izlivanja bujičnih vodotokova poplavljeno je oko 710 domaćinstava i evakuisano 118 osoba, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

izvor: B92

Exit mobile version