Naslovna Vijesti Politika Vučić o sastancima u Mostaru: Da zajedno umirimo strasti

Vučić o sastancima u Mostaru: Da zajedno umirimo strasti

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je da će se tokom posete Mostaru 12. aprila, sastati sa bošnjačkim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

Vučić je naveo da će sastati i sa hrvatskim i srpskim članovima Predsedništva BiH Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem.

“Da, sastaću se sa Izetbegovićem. Sastaću se odvojeno sa Čovićem i sa Ivanićem. To će biti odvojeni sastanci tet-a-tet imaćemo i zajednički ručak. Mislim da ću imati i još bilateralnih susreta u Mostaru”, rekao je Vučić novinarima u Batajnici.

Vučić je kazao da postoji mnogo toga o čemu treba razgovarati.

“Radujem se tome. Mislim da imamo o mnogo toga da razgovaramo, da svi zajedno, rekao bih umirimo strasti i da nastavimo naše razgovore o neophodnosti mira, pomirenja i stabilnosti u regionu”, naveo je on.

Haške presude prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću i lideru radikala Vojislavu Šešelju bile su nedavno povod za verbalni sukob Vučića i Izetbegovića koji je najavio mogućnost obnavljanja tužbe protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde.

O “Panamskim dokumentima”: Zainteresovani smo da poreska policija sve proveri

Vučić je, povodom afere “panamski dokumenti”, da će srpski poreznici sve proveriti i da se nikome ne sme dozvoliti da utaji porez od sopstvene države.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je juče imena 18 ličnosti iz Srbije koji su osnivali ofšor kompanije preko panamske advokatske agencije “Mosak Fonseka” (Mossack Fonseca).

Vučić je novinarima na aerodromu u Batajnici rekao da je država zainteresovana da se sve proveri i utvrdi da li je Srbija na neki način oštećena.

“Zainteresovani smo da poreska policija sve proveri. Nikome ne sme da se dozvoli da utaji porez od sopstvene države”, rekao je Vučić.

KRIK je naveo da su usluge panamske agencije koristili Srđan Šaper, Miodrag Kostić, Vuk Hamović, Zoran Drakulić, Vladimir Delić, Milan Popović, Vojin Lazarević, Filip Cepter, kreatorka Roksanda Ilinčić, fudbaler Darko Kovačević, Igor Sabo, Slobodan Anđić, Predrag Lučić, Ljiljana Mišković, piloti Slobodan Stričević, Đorđe Jovanović i Vladimir Banjac, Zoran Florić.

izvor: N1

Exit mobile version