Naslovna Vijesti Vučić: RTB Bor će opstati, od njega živi istok Srbije

Vučić: RTB Bor će opstati, od njega živi istok Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti obezbeđeni uslovi za opstanak kompanije Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor, jer je to važno preduzeće za Srbiju, jer od njegovog poslovanja živi ceo istok zemlje.

Vučić je istakao da je upoznat sa glavnim elementima studije o RTB-u koju je uradila konsultantska kuća Mekenzi i da je razgovarao sa predstavnicima te kompanije, ali da će više detalja izneti kada pročita celu studiju.

“O tome ću više govoriti za narednih nekoliko dana kada budem pročitao studiju i kada vlada bude o tome odlučivala”, rekao je srpski premijer.

Tim stručnjaka konsultantske kuće Mekenzi predstavio je juče Vučiću studiju za RTB Bor, a pre nekoliko dana Ministarstvu privrede. RTB Bor je jedno od preduzeća u restukturiranju čija zaštita od poverilaca ističe 31. maja ove godine. Ukupne obaveze tog preduzeća su premašile milijardu evra.

Ministar privrede Željko Sertić danas je rekao da bi u naredne dve nedelje trebalo da bude napravljen detaljan plan opstanka RTB Bora koji će morati da posluje po tržišnim princpima.

On je naveo da će biti potrebne promene u načinu upravljanja kompanijom i u realizaciji tehnoloških procesa.

izvor: N1

Exit mobile version