Naslovna Vijesti Ekonomija Vučić: Sad svako može da vidi svetlo na kraju tunela

Vučić: Sad svako može da vidi svetlo na kraju tunela

Druzetic, 1. septembra 2015 - Premijer Srbije Aleksandar Vucic na svecanom otvaraju obnovljenog mosta u selu Druzetic. Premijer Srbije Aleksandar Vucic otvorio je danas u selima Ljutice i Druzetic, kod Koceljeve, obnovljene mostove koji su potpuno poruseni u proslogodisnjim majskim poplavama. Otvaranju mostova su prisustvovali i ministarka gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorana Mihajlovic i vrsilac duznosti direktaora Puteva Srbien Zoran Drobnjak. FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

Srbija je u prvih osam meseci ove godine ostvarila deficit od samo 30 milijardi dinara, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić koji od MMF-a očekuje pohvale i dobre reči za ono što je urađeno u oblasti javnih finansija.

Premijer je u selu Družetić, u opštini Koceljeva, otvorio obnovljeni most na reci Ub, rekavši meštanima i novinarima da je bilo planirano da deficit za ovu godinu bude 132 milijarde dinara, te da bi i to bio dobar rezultat po dogovoru koji smo imali sa MMF-om.

“I po tome možete da vidite koliki smo uspeh u oblasti javnih finansija ostvarili o čemu će danas sa više pohvala i dobrih reči da govori MMF nego što mi govorimo”, rekao je Vučić dodajući da ćemo imati rast BDP-a i privredni rast od jedan odsto iako je blo predviđeno minus jedan odsto.

Vučić je dodao da je cilj za sledeću godinu da privredni rast bude plus dva odsto, da MMF već sada kaže da će biti plus 1,5 odsto, a da 2017. očekuje rast od plus tri odsto.

“To bi značilo da ćemo da imamo normalnu, pristojnu i veoma uređenu zemlju”, rekao je Vučić i dodao da je do ovog perioda bruto domaći uvozni PDV bio 45,3 milijarde za razliku od istog perioda prošle kada je bio 41, 1 milijardu, dok su akcize za sedam milijardi veće.

To su, istakao je, neuporedivo bolji rezultati za naš budžet i očekuje da se to nastavi, ali nema uljuljkivanja. “Ne može da se govori da je sve dobro, još teškog posla je pred nama, ali sad je jasno da svetlo na kraju tunela svaki čovek može da vidi”.

Meštaninu, čika Slavku koji je od premijera prošle godine zahtevao obnovu mosta, premijer je obećao još dva kilometra puta.

Vučić je rekao da će se to realizovati u narednih godinu dana i da će investicija iznositi 100.000 evra.

Čika Slavko je je premijera ispred mosta sačekao sa šljivom i malinom koju je sam proizveo i zahvalio mu na obnovljenom mostu.

Nikolić radi na važnim stvarima u Kini

Vučić je rekao I da predsednik Tomislav Nikolić u Kini radi na važnim stvarima za državu i najavio da će Vlada Srbije imati stav o projektu kanala Morava – Vardar kada kineska strana pokaže da je zainteresovani za to.

“Čekamo da nam kineska vlada ili ambasada Kine u Beogradu pokažu da su zainteresovane pa ćemo onda reagovati na to”, rekao je Vučić odgovarajući novinarima na pitanje kakav je stav Vlade Srbije o projektu izgradnje kanala Morava – Vardar.

Premijer je istakao da Nikolić radi na važnim stvarima u Kini, među kojima su i uslovi kredita za prugu Beograd – Budimpešta. “Imali smo pet plus 15 godina, tražimo pet plus 20 ili 7 plus 18. Molimo da se spusti kamata ispod dva odsto. To je ono o čemu Tomislav Nikolić razgovara u Kini”, potvrdio je Vučić.

izvor: N1

Exit mobile version