Naslovna Vijesti Vučić stigao u parlament, slede konsultacije sa strankama

Vučić stigao u parlament, slede konsultacije sa strankama

Beograd, 24. maja 2016. - Aktuelni premijer i mandantar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vucic na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Kandidat za predsednika vlade Aleksandar Vučić stigao je danas oko 13.30 u Skupštinu Srbije, gde će održati konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Vučića su u parlamentu dočekale predsednica Maja Gojković i potpredsednica SNS i poslanica te stranke Marija Obradović.

Lider SNS će, kako je ranije navedeno u saopštenju te stranke, sa predstavnicima izbornih izabranih lista razgovarati o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove vlade.

Vučić će prvo u 14 sati razgovarati sa predstavnicima SPS, a sat kasnije i sa radikalima, koje će predstavljati lider Vojislav Šešelj.

U 16 sati Vučić će obaviti konsultacije s predstavnicima Pokreta “Dosta je bilo”, potom i sa LDP i LSV, dok će u 18 sati razgovarati sa predstavnicima pokreta Dveri.

Demokratska stranka danas je saopštila da neće učestvovati u konsultacijama, navodeći da ne žele da učestvuju u vladi koju vodi SNS.

Predsednica DS S Sanda Rašković Ivić zahvalila je Vučiću na pozivu i poručila da bi dolazak delegacije te stranke bio bespredmetan, budući da su stavovi SNS i DS S potpuno suprotni.

Na konsultacije neće doći ni predstavnici SDS.

Vučić je ranije rekao da će razgovarati sa predstavnicima svih stranaka koje to žele, ali da to ne znači da će oni ući u vladu.

Nova vlada bi, prema njegovim najavama, trebalo da bude formirana do 16. juna.

Exit mobile version