Naslovna Vijesti Politika Vučić: Za Priboj vidim veliku budućnost, za Prijepolje još treba da se...

Vučić: Za Priboj vidim veliku budućnost, za Prijepolje još treba da se uradi

vucic:-za-priboj-vidim-veliku-buducnost,-za-prijepolje-jos-treba-da-se-uradi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da za Priboj vidi veliku budućnost, a da za Prijepolje treba još nešto da se uradi. Vučić je na pitanje novinara o radovima u Sastavku, rekao da će uskoro krenuti radovi za Sastavke, za Kalafati, za Bare, za Ćetenje i za prijepoljska sela ka Kamenoj gori.

“Obići ću ih krajem septembra i početkom oktobra. Domaćini su mi obećali neko jagnje”, rekao je Vučić.

Srbi sa Bošnjacima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno Predsednik je istakao danas u razgovoru sa predstavnicima bošnjačke zajednice u Priboju da je njegova poruka Bošnjacima da Srbi sa njima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno, a ne pored njih, kao i prevazilaženje loših stvari iz prošlosti.

“Sa predstavnicima Bošnjaka u Priboju i muftijom Mevludom Dudićem razgovarao sam o njihovim problemima i potrebama, ali i načinima kako da u ovim nelakim vremenima ostanemo jedinstveni, kako da se zajedno borimo za prosperitet svih građana i guramo našu zajedničku Srbiju napred”, naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrvbijeav.

“Moja poruka Bošnjacima je da Srbi sa njima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno, a ne pored njih, kao i da želi da se prevaziđu loše stvari iz prošlosti”, istakao je predsednik.

Bistrica je projekat od najvećeg značaja za južnozlatiborski kraj Vučić je izjavio danas da je izgradnja hidroelektrane Bistrica projekat od najvećeg značaja za ceo južnozlatiborski okrug, i da će taj objekat biti od najvećeg značaja za celu Republiku.

On je na pitanje novinara o rekonstrukciji državnog puta Bistrica-Uvac, rekao da će to biti od velike važnosti i za manastir Uvac, pošto će jedna od staica gondole biti u manastiru, ali da je Bistrica najveći projekat za taj kraj.

”Mislili smo da će to koštati 700 miliona evra, ali koštaće milijardu i 200 miliona. Ministarka energetike ide u Japan da razgovara sa ‘Džajkom’ oko finansiranja projekta, to će biti od velike važnosti za ceo južnozlatiborski kraj, za balansiranje energije, potrebni su nam ti izvori obnovljive energije”, rekao je Vučić.

Odobrena investicija za gondolu od Zlatibora do Pribojske banje Prilikom obilaska Priboja, predsednik je istakao da je danas odobrena investicija, ne manja od 30 miliona evra, za gondolu od Tornika i Zlatibora do Pribojske banje dužine 14,7 kilometara.

izvor: Tanjug

Exit mobile version