Naslovna Featured Istaknuto Za sutra zakazan novi protest u Novom Pazaru! Blokada kružnog toka u...

Za sutra zakazan novi protest u Novom Pazaru! Blokada kružnog toka u centru grada

za-sutra-zakazan-novi-protest-u-novom-pazaru!-blokada-kruznog-toka-u-centru-grada

NOVI PAZAR – Novi protest “Novi Pazar ustaje protiv nepravde” zakazan je za subotu kada će na sat vremena, kao i pre nedelju dana, biti blokiran kružni tok ispred Gradske uprave, saznaje radio Sto plus.

Na plakatu kojim se gradjani na društvenim mrežama pozivaju na protest stoji natpis “Decu, vazduh i reke vam ne damo”, uz fotografije Fahrudina Skarepa, Ernada Bakana i Fahrudina Mavrića.

Fahrudin Mavrić osudjen je na 30 godina zatvora zbog ubistva policajca Željka Zečevića 2010. godine u Batragama kod Tutina, a u javnosti se spekuliše da su tokom istrage i sudjenja napravljene greške, kao i da je on nevin osudjen.

Ernad Bakan (19) bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu kada ga je 4. marta 2019. godine, dok je prelazio Ulicu cara Dušana na pešačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M.

Sudjenje još uvek nije okončano, a sledeće ročište je zakazano za 27. decembar.

Fahrudin Skarep (21) ubijen je u selu Dolovo kod Tutina, u noći izmedju 29. i 30. septembra 2017. godine, kada je na automobil kojim je upravljao pucao policajac Raica Beloica.

Policajac je presudom Apelacionog suda u Kragujevcu proglašen krivim za nehatno lišenje života i pravnosnažno osuđen na četiri godine zatvora.

Organizatori protesta i blokade i dalje nisu poznati, a medju onima koji su podelili poziv je i osnivač Inicijative slobodnih gradjana Aladin Paučinac, koji zvanično ne preuzima organizaciju skupa.

Na prošlonedeljenom protestu okupilo se nekoliko desetina gradjana Novog Pazara koji su na sat vremena blokirali saobraćaj kružnim tokom ispred zgrade lokalne samouprave.

Skup je protekao bez incidenata, uz pojačano prisustvo policije u civilu, a prisustvovali su mu roditelji Skarepa, Bakana i Mavrića.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version