Naslovna Vijesti Hronika Završna reč odbrane u suđenju Marku Miškoviću

Završna reč odbrane u suđenju Marku Miškoviću

Beograd, 18. maja 2015 - Sin vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miskovica, Marko Miskovic dolazi na nastavak sudjenja za ostecenje putarskih preduzeca i krusevacke fabrike maziva FAM. FOTO TANJUG / MARKO DJOKOVIC / bb

Suđenje Marku Miškoviću i Milu Đuraškoviću, koji se tereta za malverzacije sa putarskim preduzećima, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu iznošenjem završne reči advokata odbrane. Sud će posle završne reči odbrane odrediti datum kada će biti saopštena presuda.

Miroslav Mišković nije bio na suđenju, pošto je proces protiv njega razdvojen krajem prošle godine, pa će mu suđenje biti naknadno zakazano.

Tužilaštvo za organziovani kriminal predložilo je da Marko Mišković bude osuđen na 10 godina zatvora zbog učešća u poslovima kojima su oštećena putarska preduzeća u Srbiji, kao i zbog utaje poreza, a tužilac je u završnoj reči zatražio i da mubude izrečena novčana kazna od milion dinara.

Za vlasnika Nibens korporacije Mila Đuraškovća tužilaštvo je predložilo kaznu od 15 godina zatvora zbog toga što je oštetio putarska preduzeća, ali i kruševačku fabriku maziva, čiji je vlasnik bila pomenuta korporacija, kao i novčanu kaznu od milion dinara.

Za ostale optužene, njih još ukupno 13, tužilaštvo je predložilo kazne od sedam do 12 godina zatvora, kao i za dvoje optuženih novčanu kaznu od po milion dinara.

izvor: N1

Exit mobile version