Naslovna Featured Istaknuto Zbog gužvi duže radno vreme za izdavanje ličnih dokumenata

Zbog gužvi duže radno vreme za izdavanje ličnih dokumenata

Zbog povećanog interesovanja građana za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je niz organizaciono-tehničkih mera u cilјu povećanja brzine i efikasnosti obavlјanja tih poslova.

Od 13. jula 2021. godine radno vreme u svim policijskim upravama i policijskim stanicama će biti produženo, od 7.30 do 20 časova.

Kako bi se posao brže i efikasnije obavlјao, iz drugih linija rada na obavlјanju poslova prijema zahteva za izdavanje ličnih dokumenata i uručenja dokumenata angažovano je 113 uniformisanih policijskih službenika i 130 službenika iz drugih sektora Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, u proceduri je produženje rada na određeno vreme i prijem novih službenika na upravnim poslovima za 109 osoba.

U toku je postupak zamene informatičke opreme za obavlјanje upravnih poslova kao što su računari, skeneri, skeneri otisaka prstiju, čitači pasoša i drugo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i do sada, čini sve kako bi građani dobili lična dokumenta u skladu sa zakonskim rokom, uprkos velikom broju zahteva.

Zbog toga, apelujemo na građane da vode računa o rokovima važenja ličnih dokumenata i na vreme podnesu zahteve za njihovu zamenu.

MUP

Podeli

Exit mobile version