Naslovna Vijesti Zelene beretke BIH izlaze na ulične proteste zbog hapšenja Radončića

Zelene beretke BIH izlaze na ulične proteste zbog hapšenja Radončića

Članovi Udruženja organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branioca “Bosnae – Zelene beretke” u ponedjeljak će održati sastanak na kojem će odrediti vrijeme i lokaciju kada će održati proteste zbog hapšenja lidera SBB-a Fahrudina Radončića, potvrdio je ovo za “Avazov” portal Muhamed Švrakić, predsjednik Udruženja “Zelene beretke”.
– U ponedjeljak imamo sastanak predsjedništva Udruženja, kako bi smo odredili datum, vrijeme i lokaciju protesta koje moramo najaviti, kako zakon nalaže, policiji jer očekujemo mnogo ljudi. Protestirat ćemo jer smatramo da je Radončić uhapšen zbog njegovog političkog opredjeljenja koje je pojedincima zasmetalo, zbog njegove ideje da država bude jednaka za sve, i za djecu radničke klase, i za sirotinju, i za one studente koji su tek završili fakultet, da mogu jednako dobiti posao, a ne samo da posao dobijaju djeca deset porodica ili nečije supruge, tetke, amidžince, strine i slično. Taj dio je, odgovorno tvrdim, vladajućoj strukturi koja vlada 25 godina najviše zasmetao, jer Radončić traži jednaku državu za sve. Ovo je politički montirano hapšenje, kazao je Švrakić.
Kako su ranije naveli u saopćenju “Zelene beretke”, zahtijevat će hitno puštanje Radončića na slobodu, u suprotnom “bit će nosioci protesta za oslobađanje i pravdu Radončića”.
Podsjetimo, jučer je Sud BiH Fahrudinu Radončiću odredio jednomjesečni pritvor. Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 25. februara 2016. godine ili do nove odluke Suda.
 

Exit mobile version