Naslovna Vijesti Ziljkić jedini kandidat za prvog čoveka Direkcije

Ziljkić jedini kandidat za prvog čoveka Direkcije

pogled sa hotela vrbak 2008 godina

Na ponovljeni konkurs za direktora “Direkcije za izgadnju grada Novog Pazara”, prijavila su dva kandidata, sadašnji vršilac dužnosti te funkcije Bajram Ziljkić i Fuad Mujović, koji je kasnije povukao svoju prijavu.

Urbani-Novi-Pazar
Bajram Ziljkić, koji je na čelu tog preduzeća od februara ove godine, u biografiji dostavljenoj Komisiji za imenovanje direktora nije naveo koji je fakultet završio i koju diplomu poseduje.

Ziljkićevo prvo zaposlenje bilo je u ugostiteljskom preduzeću “Lipa”, kasnije je radio i u “Iskri-metal” i vodio sopstvenu firmu “Ziljkić” koja se bavila računovodstvom.

Najveći deo radnog veka proveo je u preduzeću za proizvodnju i preradu mermera “Ukras”, gde je od 1983. do 2006. godine obavljao funkcije finansijskog i generalnog direktora.

“U toku dugogodišnjeg rada stekao sam organizacione sposobnosti i iskustvo u komunikaciji neophodno za uspešno vođenje preduzeća. Svojim najvećim uspehom smatram uspešno završenu privatizaciju “Ukrasa” 2006. godine”, istakao je Ziljkić u biografiji.

Fuad Mujović je prijavu za direktora Direkcije povukao par dana nakon isteka konkursnog roka, a u zvaničnom dopisu Komisiji naveo je da od kandidature odustaje zbog “ličnih i zdravstvenih razloga”.

“Zdravlje mi se naglo pogoršalo u poslednje vreme, naročito je to ižraženo problemima sa zubima i nervozom. Takođe, postoje i drugi privatni i porodični problemi koji zahtevaju moje puno angažovanje”, istakao je Mujović prilikom povlačenja kandidature.

Radio Sto plus je, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, dobio na uvid biografije koje su kandidati dostavili Komisiji za imenovanje direktora i iz njih izdvojio podatke o obrazovanju i radnom iskustva

radio sto plus

Exit mobile version