Naslovna Vijesti Politika Zukorlić:Višedecenijska konfrotacija u Tutinu

Zukorlić:Višedecenijska konfrotacija u Tutinu

zukorlic:visedecenijska-konfrotacija-u-tutinu

Politika Vesti  Zukorlić:Višedecenijska konfrotacija u Tutinu 12/06/202310 ViewsJahja Ferhatović, konferencija za novinare, SPP, višedecenijska konfrotacija u Tutinu ČITAJ MIPredsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, u prisustvu članova Izvršnog odbora, održao je redovnu konferenciju za medije. Na konferenciji se osvrnuo na aktualna politička dešavanja. Između ostalog, osvrnuo se na političku situaciju u Tutinu i istupanje profesora Jahje Fehratovića iz stranke.

“Kada je Tutin u pitanju, on je specifičan po mnogo čemu. Trenutno je situacija veoma kompleksna u Tutinu. Kao što znate, tamo postoji višedecenijska konfrotacija između aktivista Stranke pravde i pomirenja i Stranke demokratske akcije Sandžaka. Sada je mnogo teško ljude koji 30 godina vode međusobnu borbu dovesti za jedan sto. Situaciju dodatno još komlikuje zato što smo mi u fazi izbora novog odbora u Tutinu”, kazao je predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić. On je rekao i da glašačko telo SPP-a očekuje konkretne, ozbiljne i krupne stvari od potencijalne koalicije sa Strankom demokratske akcije.

Zukorlić se na konferenciji za novinare osvrnuo i na napuštanje profesora Jahje Fehratovića iz Stranke pravde i pomirenja,. Između ostalog rekao je da jedan pojedinac napuštanjem stranke nikako ne može naškoditi stranci i time narušiti rad i ciljeve iste. Naglasio je da razlog koji je Fehratović naveo kao za istupanja iz stranke nije tačan.

“Kao prvo, meni je žao što je profesor Jahja Fehratović napustio stranku. Razlog koji je naveo, koaliciju SPP-a i SDA, nije tačan. Zašto? Zato što je profesor Jahja Fehratović sa nama učestvovao u pisanju sporazuma Stranke pravde i pomirenja i Stranke demokratske akcije. On je i glasao za tu koaliciju na zajedničkom kelegijumu i glavnom odboru stranke. Profesor Fehratoviće je takođe u zadnjih godinu ipo dana bio neaktivan u stranci. Nakon sednice predsedništva koja je održana u junu prošle godine gde je predložio da se ograniče ovlašćenja predsednika stranke, a nije bio podržan , on je je postao nezadovoljan u stranci”, objasnio je Usame Zukorlić. Dodao je da jedan pojedinac istupanjem iz stranke nikako ne može narušti njen dalji rad niti omesti njene ciljeve. “Naša stranka je ostala bez lidera, bez osnivača, bez akademika Muamera Zukorlića pa smo mi nastavili dalje sa radom, a ne da neki drugi pojedinac odlaskom može nešto da učini što bi oslabilo stranku”, dodao je Zukorlić.

B.V.

 

 

Podeli

Exit mobile version