HTC-ova desetka: Opasan konkurent Appleu i Samsungu

632

Na internetu su objavljene fotografije novog HTC-ovog top modela koji bi, umesto kao One M10, trebalo da se prodaje samo kao HTC 10.

Iako su neke prošlogodišnje glasine upućivale na to da HTC planira da na Mobile World Congress-u predstavi svoj novi top model pametnog telefona iz M serije, bilo je moguće videti telefone brojnih teholoških giganata, ali ne i HTC-ov smartfon.

Njihov novi mobilni uređaj očekuje se tokom ovog ili sledećeg meseca, a prema informacijama Droid Lifea, vodeći vrh HTC-a je odlučio da njegovog imena izbaci ‘One M’ pa bi ovaj telefon trebalo da se prodaje samo kao HTC 10. Takođe, na Twitteru su objavljene i nove fotografije ‘desetke’ koje otkrivaju klasičan dizajn s home senzorom za otisak prstiju i kamerom s prednje strane, kamerom i blicem sa zadnje strane, bočnim tipkama i USB Type-C slotom, zvučnicima i izlazom za slušalice s donje strane.

CctlCzJXIAAInqV

Hardverski, ovaj uređaj ne bi trebalo da se previše razlikuje od ostalih top modela konkurentskih kompanija koji su predstavljeni u februaru. Pokretaće ga poslednja verzija Qualcomm procesora (820) i Android Marshmallow, imaće 4GB RAM-a i kameru od 12MP. Dijagonala ekrana iznosiće 5,15 inča, uz rezoluciju od 1,440 x 2,560 piksela, imaće 32GB memorije, a očekuje se i slot za memorijske kartice pomoću kojeg je ukupan kapacitet prostora za skladištenje podataka na ovom uređaju moguće povećati na više od 200GB, što bi i za najzahtevnije korisnike trebalo da bude više nego dovoljno.

Iako sve ove informacije (još) nisu potvrđene iz HTC-a, s obzirom na trenutne trendove na tržištu, gotovo je sigurno da će njihov novi smartfon imati sve navedene opcije, i da će biti opasan konkurent vodećim kompanijama na tržištu, Samsungu i Appleu, ali i uređajima poput LG-jevog G5, novih Sonyjevih Xperia X telefona i drugih top modela smartfona.