Moguć i Maybach SUV

468

Kompanija Mercedes-Benz je ponovo nagovestila da bi se u narednih nekoliko godina na tržištu mogao pojaviti Maybach SUV.

“SuperSUV-ovi” postaju trend, Bentley već prodaje model Bentayga, Rolls-Royce završava rad na modelu Cullinan, a Lamborghini radi na produkcijskoj verziji koncepta Urus. Njima želi da se pridruži i Mercedes sa ultraluksuznim modelom.

Član odbora kompanije Mercedes Ola Kallenius je rekao za Top Gear da bi takav projekat trebalo da bude baziran na platformi nove generacije, naravno, ako dobije zeleno svetlo za proizvodnju.

“Ne vidim da to možemo uraditi s trenutnom platformom, tako da, ako bismo to radili, onda bi morali da koristimo platformu nove generacije”, izjavio je Kallenius.

On se složio da SUV segment nastavlja da raste i da je tu mesto i Maybachu.

“Ljudi vole visoku poziciju sedišta, vole stil, sportski imidž i praktična vozila. Mislim da će se trend SUV-a nastaviti. Otkako smo predstavili M-Klasu 1997. godine, segment je eksplodirao”, dodao je Kallenius.

Još uvek je rano predviđati šta Nemci spremaju, ali će verovatno odabrati sledeću generaciju GLS-a kao bazu za luksuzni SUV.

U međuvremenu, BMW takođe radi na luksuznoj verziji SUV-a X7, koji će odlikovati unikatni eksterijer i četiri sedišta u unutrašnjosti.

Izvor: Klix.ba