Alo prema izvorima iz BIA: CERIĆ, ZUKORLIĆ I VEHABIJE PRETE SRBIJI! Haos u Pazaru zbog izručenja Orića!

Ukoliko Naser Orić bude isporučen Srbiji, vehabije iz Novog Pazara, planiraju da zajedno sa Muamerom Zukorlićem organizuju demonstracije i nerede u Sandžaku, otkriva “Alo!”.
Naš izvor iz bezbednosno-obaveštajnih struktura tvrdi da iza svega zapravo stoji bivši reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić, inače prijatelj sandžačkog muftije Muamera Zukorlića.
Novi pritisci na Švajcarsku
Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković juče je u razgovoru sa švajcarskim ambasadorom u BiH Hejnrihom Maurerom zatražio da Orića odmah puste na slobodu. A dan ranije najavljeno je da će obeležavanje 20. godišnjice zločina u Srbrenici biti odloženo ukoliko Orić ne bude oslobođen.

– Naše službe raspolažu informacijama da Cerić preko Zukorlića i nekoliko njemu vrlo bliskih vehabija u tom kraju planira da organizuje skupove koji bi prerasli u nerede, a sve u cilju destabilizacije Sandžaka. Pored vehabija i ekstremista iz tog kraja, oni planiraju da dovedu svoje istomišljenike iz Bosne, Makedonije i sa Kosova.

Službe prate njihova kretanja i komunikaciju i upravo od razvoja situacije zavisiće kako će i na koji način država reagovati. U svakom slučaju, nećemo dozvoliti destabilizaciju i nemire – priča sagovornik “Alo!”.
Juče smo pozvali Zukorlića na mobilini telefon poznat redakciji, ali je broj bio nedostupan.
Formalno pravno, odluka šta će biti sa Orićem mogla bi da bude doneta danas, pošto mu ističe dvonedeljni ekstradiocioni pritvor u Ženevi. Ministarstvo pravde zatražilo je u nedelju od Švajcarske izručenje Orića, koji je uhapšen 10. juna u Bernu po srpskoj poternici. Uz zahtev za izručenje, Švajcarskoj je prosleđena i prateća dokumentacija u vezi sa optužbama za koje ga tereti Tužilaštvo za ratne zločine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO