Ambasador Irana donirao 400 paketa pomoći siromašnim

Pakete životnih namirnica – poklon od Irana – dobilo je oko četiristo siromašnih porodica u Novom Pazaru. To je od posebnog značaja, jer je poklon prijateljske zemlje stigao u vreme Ramazana – meseca posta, praštanja i darivanja.
paketi

U prisustvu ambasadora Islamske republike Irana u Beogradu Madžida Fahima Pura, potpredsednika Vlade Republike Srbije Rasima Ljajića i gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića podeljeni su paketi iz Irana sa osnovnim životnim namirnicama.

Da i malo može značiti mnogo za one koji nemaju, pokazala je radost ovih ljudi, među kojima je i samohrana majka bez stalnog zaposlenja i svog krova nad glavom Nafija Rekaj, izbeglica s Kosova.

“Sa decom sam došla s Kosova i ovde gde živim nije moja kuća, to je vakufska imovina. Ja sam samohrana majka i živim od socijalne pomoći i humanitarnih organizacija. Nekad sam radila u Novom Pazaru kod krojača, ali kada je posao stao ostala sam bez prihoda. Postim i ove namirnice mi znače puno, obradovali smo se. Drago nam je što i ta prijateljska zemlja misli na nas i naša Vlada i opština. Hvala svima”, rekla je Nafija Rekaj.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović zahvalio je u ime građana humanim ljudima iz Irana i tom prilikom naglasio:

“Zadovoljstvo mi je što je danas ovde sa potpredsednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem i ambasador prijateljske zemlje Irana koja je donirala pakete koji će umnogome pomoći ovim ljudima da lakše isposte Ramazan.”

Ambasador Fahim Pur izrazio je zadovoljstvo što je njegova zemlja, u saradnji sa Vladom Srbije i rukovodstvom lokalne samouprave, organizovala humanitarnu pomoć za korisnike socijalne pomoći. On je izrazio zadovoljstvo što je prvi put u Novom Pazaru:

“Drago mi je što sam ovde među vama, dobrim prijateljima, ljudima Sandžaka. Zadovoljstvo mi je da sam ovde na poziv potpredsednika Vlade Srbije gospodina Rasima Ljajića. Želim da vam Alah bog usliši sve molitve, a da Iran i Srbija imaju čvrste prijateljske odnose.”

Grad Novi Pazar nastojaće da i u narednim danima obezbedi humanitarnu pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Inače, ovo je drugi put da prijatelji Srbije i Novog Pazara šalju poklone za Ramazan građanima ovog kraja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO