Amela Terzić treća u Evropi

Amela Terzić osvojila je bronzanu medalju u konkurenciji do 23 godine na Evropskom prvenstvu u krosu, koje se održava u francuskom Jeru

Amela Terzić na najlepši način je zaokružila nastupe u uzrastu do 23 godine. Naša talentovana atletičarka osvojila je treće mesto na Evropskom prvenstvu u krosu koje je održano u francuskom Jeru.

Takmičarka iz Novog Pazara prošla je kroz cilj staze od 5.947 metara u vremenu 19 minuta i 49 sekundi, sa skoro tri sekunde zaostatka za pobednicom Luis Karton iz Belgije. Druga je bila Jip Vastenburg iz Holandije.

– Želela sam da sam sve od sebe, kako bih na poslednjem takmičnju u ovom uzrastu ostvarila dobar rezultat. Bila je velika borba i srećna sam zbog petog odličja na Evropskim prvenstvima u krosu – istakla je Terzićeva.

Mlada nada naše “kraljice sportova” prethodno je uzela zlato u Budimpešti 2012. godine, srebra u Albufeiri 2010. i u Beogradu 2013, kao i bronzu u Velenju 2011. Amela već iza sebe ima dosta nastupa na najvećim šampionatima, a ovaj uspeh biće joj dodatni podsticaj pred zvaničan ulazak među seniore.

Na šampionatu u Francuskoj nastupila je i iskusna Sonja Stolić, koja je zauzela 25. mesto u seniorskoj konkurenciji, dok je Elzan Bibić bio 28. među juniorima.

izvor: Novosti

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO