Andrija Drašković “nestao” iz splitskog hotela

Andrija Drašković, kontroverzni srpski biznismen, “nestao je” u sredu, dan uoči izručenja Belgiji koja je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog ubistva Envera Hadrija 1990. u Briselu.

Juče je, naime, pokušala da ga kontaktira splitska policija kako bi odvela do Zagreba jer je danas trebao da ima let za Brisel u 15.30 sati.

“Nije pronađen na adresi na kojoj je morao boraviti, u apartmanu u Bračkoj ulici na broju 13. Danas je trebao da bude izručen, ali kako se nije javio na telefon i kako ga nema na adresi, smatra se da je u begu i oduzeli smo mu kauciju u iznosu od 100.000 evra”, kazao je za N1 portparol Županijskog suda u Splitu Damir Romac.

Kauciju u iznosu od 100.000 evra Drašković je uplatio kako ne bi izručenje čekao u ekstradicijskom pritvoru na Bilicama.

Drašković je nedavno pušten sa izdržavanja zatvorske kazne zbog ubistva Zorana Plećića u beogradskom restoranu Knez 2000. godine, a 2007. godine bio je uhapšen u Frankfurtu zbog istrage oko šverca i droge u Italiji, ali je brzo pušten na slobodu.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO