Bačevac u Izmiru sa Davutogluom: Prenosim Vam selame Bošnjaka Sandžaka i potpredsednika Vlade Rasima Ljajića

Novi Pazar – Izmir – U Izmiru je juce odrzan skup politickih predstavnika svih bratskih Balkanskih naroda Republike Turske, kojim je predsedavao i ciji je domacin bio turski premijer Ahmet Davutoglu.
 I sam datum odrzavanja skupa 8.oktobar pazljivo je izabran obzirom da je na taj dan zapoceo Prvi Balkanski rat. 
Upravo je i poruka skupa bila, da se ratovi vise nikad ne ponove na Balkanu, te da se nadju putevi kojim bi Turska pomogla ekonomiju i razvoj naroda na Balkanu. Kao predstavnik Bosnjaka iz Sandzaka skupu je prisustvovao Dr Muamer Bacevac. On je preneo sellame gospodinu Davutoglu-u od strane Bosnjackog ministara i potpresednika srbijanske vlade Rasima Ljajica. U direktnom razgovoru Bacevac se zahvalio premijeru Republike Turske na svemu sto Turska cini za gradjane Sandzaka i Srbije. On je pozvao premijera da da podstreka turskim investitorima da investiraju i ulazu u Sandzak. ”Dobre trgovinske veze kao i iskrene emocije koje Sandzaklije gaje prema Turskoj najbolji su putokaz da ce svako ulaganje biti plodonosno i voditi u obostranu korist” rekao je Bacevac.

Sastanku su pored predstavnika bosnjaka iz Sandzaka, Bosne i Hercegovine i Crne Gore prisustvovalu i albanaci iz Albanije i sa Kosova te predstavnici turaka iz Makedonije, Bugarske i Rumunije.

   
 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO