Bačevac zatražio od ministra Stefanovića razrešenje slučaja Husein Derdemez

Beograd – Novi Pazar – Današnje zasedanje narodne skupstine Republike Srbije, narodni poslanik SDP, dr Muamer Bačevac iskoristio je da podsjeti javnost na tragičnu smrt velikog Sandžačkog čovekoljuba Huseina Derdemeza.

Riječ je o učitelju, profesoru srpskog jezika, pedagogu, piscu I pjesniku koji je ćitav svoj radni vijek posvijetio sticanju i prenosenju znanja.

No Huseinov najveći doprinos čini rad na sakupljanju narodnih umotvorina I sigurno da u poslednjih pedeset godina u našoj zemlji niko nije vise sakupio ovih narodnih vrijednota od njega. To su divne anegdote, zagonetke, narodne pripovjesti iz Sandžaka , prije svega regije Tutina, Sjenice o bjelopoljskog kraja.

Izuzetan je njegov doprinos na polju očuvanja zajednicke istorisko kulturne baštine ali i rad na očuvanju i promociji jezika ovog kraja. Husein Dertdemez je objavio i nekoliko zbirki pjesama i kratkih priča rijetke ljepote.

On je 2011. god u tragičnoj pljački svog doma, tesko povredjen i gubi zivot.

Bačevac je pozvao Ministra unutrasnjih poslova da se lično angazuje da se ovaj slucaj rasvetli.

” Ljudi koji su zadužili ovu zemlju i sve nas, ne smeju ostati zaboravljeni. Nepravde načinjene njima imaju posebnu težinu. Davno je rečeno da se oči žrtava neće zatvoriti sve dok se ne ostvari Pravda.” rekao je on u svom izlaganju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO