Borovčanin: Bajramović, Bičenov i Kuluhova nova snaga pazarskog boksa

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin rekao je da potpredsednik tog saveza Adnan Bajramović, trener Alan Bičenov i bokserka Kristina Kuluhova predstavljaju novu snagu pazarskog boksa.

“Bajramović je želeo da u novu fazu razvoja boksa u Srbiji krenemo iz Novog Pazara. Ova velelepna sala daje najviše reprezentativaca. Bičenov je u Vladikavkazu radio u jednoj od priznatijih bokserskih škola u svetu. Najbolja na nedavnom Beogradskom pobedniku, Kuluhova će narednog meseca predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Beogradu”, rekao je Borovčanin u sali za borilačke sportove pri Dvorani Sportske akademije Douš.

Bajramović je rođeni Novopazarac i uspešan privrednik.

“Godinama sam se družio sa bokserima. To me je, posle povratka u Srbiju, navelo da pomognem lokalnom klubu, koji je neko vreme bio u lošem stanju. Prihvatio sam funkciju u Bokserskom savezu Srbije. Boks u Novom Pazaru i Srbiji doživljava ekspanziju. Posebno me raduje što ćemo imati i predstavnike na Olimpijskim igrama u Parizu”, naveo je Bajramović.

Tri kluba pod jednom zastavom
Sportski direktor Pazaraca Selver Lekpek veruje da će se mlađi članovi kluba ugledati na Kuluhovu i da će imati šta da nauče od Bičenova.

“U prvom planu je saradnja sa dva lokalna kluba, a to su Dandi i Mladost Sandžak. Odnedavno nastupamo pod istom zastavom. To je bila želja svih, posebno gradonačelnika Nihata Biševca. Podelili smo im i opremu. U tim kolektivima svojevremeno su stasavali prvaci države Džejlan Toskić i Ahmed Mavrić. Tamo su i treneri iz vremena dok sam ja bio bokser”, kazao je Lekpek.

U gradskim sportskim institucijama očekuju dalji napredak boksa u Novom Pazaru.

“Učestale posete Nenada Borovčanina su potvrda sjajne saradnje. Razvili smo partnerski odnos. Dobili smo vrhunskog trenera iz Rusije i najbolju takmičarku sa poslednjeg Beogradskog pobednika. Jako je bitno i da u Adnanu Bajramoviću imamo novog sponozora. Pomaže nam uticajan i pošten čovek”, ocenio je direktor gradske Ustanove za sport Emir Mehmedović.

M. Minić

The post Borovčanin: Bajramović, Bičenov i Kuluhova nova snaga pazarskog boksa appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO