BRAVO ZA PAZARSKE PRIVREDNIKE I SSU PENDIK! Učesnici Letnjeg Vašara preko Otvorene ruke obradovali 300 dece!

Novi Pazar – Manifestacija “Ljetni vašar” u Sportsko-sajamskoj ustanovi “Pendik” je završena. Kao završnica ove manifestacije, sada već tradicionalno, skupljanjem odjeće i obuće, a koju su donirali učesnici vašara,  trgovci i privrednici Novog Pazara i okoline, a sve u organizaciji Udruženja građana “Otvorena ruka”, još jedna velika humanitarna akcija je usrećila više od 100 porodica i čak više od 300 djece.

Direktor Sportsko-sajamske ustanove “Pendik” , Enes Pljakić ističe da zadovoljan kako je sam “Ljetni vašar” protekao, te izrazio još veće zadovoljstvo što je sada već tradicionalno humanitarna podjela postala dio ove velike i značajne  manifestracuje.

Iz Udruženja građana “Otvorena ruka” poručuju da su jako zadovoljni i ovom humanitarnom akcijom, akcijom za koju kažu da kanališe svu pozitivnu energiju trgovaca i privrednika iz Novog Pazara i okoline , a koji su dio ove velike hunanitarne akcije.

Obzirom da se početak školske godine bliži, ali i veliki praznik Kurban- bajram, članovi i volonteri  udruženja “Otvorena ruka” su se potrudili da u što kraćem roku spakuju dobijenu garderobu i obuću, te istu sortiraju i podijele. Kako je treći dan Bajrama, nedjelja, neradan, članovi ovog Udruženja mole sve korisnika za strpljenje, te dodaju da će humanitarni paketi  biti podijeljeni tokom naredne nedjelje.

Čelni ljudi Sportsko-sajamske ustanove “Pendik”, kao i  članovi  Udruženja “Otvorena ruka” svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitaju nastupajuću praznik Kurban-bajram.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO