BRIGA O POLJOPRIVREDNICIMA! Biševac: Poljoprivredna imanja najveća fabrika pod vedrim nebom

Novi Pazar – Sjenica – Tutin – Poljoprivrednici Novog Pazara imali su priliku da od poljoprivrednih stručnjaka saznaju koje tehnike treba da primene kako bi zaštitili malinu I popravili zemljište. Na skupu su govorili inženjeri iz svih poljoprovrednih grana, a predstavljena je agrarna politika.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je sa ovog skupa poručio da će lokalna samouprava uraditi sve kako bi poljoprivredu Novog Pazara ojačala, te da je za ove namene u ovoj godini u budžetu izdvojeno 10 miliona dinara. Biševac je rekao da će se lokalna samouprava uz pomoć organizacija, koji su prijatelji Novog Pazara potruditi da obezbedi i veći iznos sredstava.

“Mnogo više sredstava iz budžeta u sledećoj godini je dokaz da lokalna vlast vidi važnost razvoja poljoprivrede i da je to najveća fabrika pod vedrim nebom nebom i koja može da uposli najviše ljudi u Novom Pazaru, a mislim da mi za to imamo perspektivu i dalje ćemo pomagati poljoprivrednicima”, rekao je Biševac.

Pomoćnik gradonačelnika i direktor Poljoprivredne savetodavne stručne službe Nihad Hasanović kaže da je rekao da je ovo deveta godina da se zimska škola održava, te da je praksa pokazala da je takva edukacija pomogla poljoprivrednicima da u periodu kada imaju najmanje posla na imanju nauče kao da budu što uspešniji u svojoj proizvodnji.

“Oni će ovde naučiti sve o sadnji maline, a to je ono što su poljoprivrednici u Novom Pazaru imali prilike da čuju. Zahvaljujući noovopazarskoj lokalnoj samoupravi, Progresu, Regionalnoj razvojnoj agenciji Sandžaka SEDA i turskoj organizaciji TIKA puno se u ovoj godini pomoglo poljoprivrednicima. Kako bi poljoprivrednici bili bolji i uspešniji na svojim imanjima uvek treba da nauče nešto više o novim tehnologijama”, rekao je Hasanović.

Poljoprirvrednici novopazarskog kraja kažu istakli su da su ovakve edukacije od velikog značaja za njih.

Zimska škola za poljoprivrednike održana je i za tutinske poljoprivrednike u naselju Leskova, dok je za sutra u 11h zakazana u Centru za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO