Bruka i sramota! Profesor koji je terao učenicu na seks u Pazaru vraćen na posao!

Novi Pazar – Kada je S. D. obelodanila da je godinama trpela seksualno maltretiranje od strane profesora, direktor Tehničke škole u Novom Pazaru ga je najpre suspendovao, a kasnije i otpustio, ali je sud naložio da se optuženi V. T. vrati na posao

Osnovni sud u Novom Pazaru naložio je Tehničkoj školi da vrati na posao profesora V. T. kog je bivša učenica S. D. prošle godine optužila za seksualno uznemiravanje. Takođe, postoji i audio zapis zlostavljanja, koji je odavno dostavljen tužilaštvu.

Bivša učenica je podnela tužbu protiv profesora u maju 2013. godine, ali od tada nije zakazano nijedno ročište, a sud nije uzeo izjavu od nje, direktora škole, profesora i svedoka koji su prema tvrdnjama videli i čuli kako profesor na ekskurziji poziva učenicu na seks, piše Informer.

Foto-ilustracija: ProfimediaFoto-ilustracija: Profimedia
Kada je S. D. obelodanila da je godinama trpela seksualno maltretiranje od strane njenog razrednog starešine, direktor škole je profesora najpre suspendovao, a kasnije mu je dao i otkaz što je školski odbor potvrdio, ali je V. T. tužio školu i zahtevao da bude vraćen na posao.

Direktor Tehničke škole u Novom Pazaru Nusret Murtezić kaže za ovaj list da ga je šokirala ova sudska odluka i da mu nije jasno povodom čega je ona doneta.

– Ovo mu dođe kao da ga je sud oslobodio, a proces koji škola i učenica vode protiv njega nije ni počeo iako smo tužbu predali još u maju prošle godine. Sud se poziva na to da smo probili nekakav rok, što nije tačno – kaže razočarani direktor škole i dodaje:

Foto-ilustracija: ProfimediaFoto-ilustracija: Profimedia
– Ljudi, ne vraćajte mi tog čoveka, postoji snimak na kom se čuje kako od učenice traži da skine odeću i da ga dodiruje. Mnogi roditelji su mi se javili i rekli da neće slati svoju decu na nastavu – istakao je Murtezić.

Devojčica koja je bila žrtva seksualnog nasilja istakla je da je ovakva odluka Osnovnog suda u Novom Pazaru uopšte ne iznenađuje, jer je sigurna da je V. T. povukao veze kako bi ga oslobodili.

– Taj monstrum me je pipkao na silu, nudio mi je brak, a čak je jednom rekao da treba da se udam za rođaka njegove supruge kako bih mu bila bliža da bi mogao da me spopada – rekla je ogorčena S. D.

Foto-ilustracija: sxc.hu/JoanaCroftFoto-ilustracija: sxc.hu/JoanaCroft
Zamenik Višeg tužioca u Novom Pazaru Edis Arifović rekao je da je sudija kojoj je bio dodeljen slučaj preminula i da je zbog toga došlo do zastoja.

– Predmet će biti predat drugom sudiji. Tužilaštvo je pokrenulo predistražni postupak i dali smo obavezno uputstvo za optuženje – rekao je Arifović.

– Ne želim da komentarišem tužbu te devojke protiv mene. Što se tiče vraćanja na posao, tu je sud bio jasan i škola će morati da postupi onako kako je sud naložio – rekao je V. T. za ovaj list i dodao da će u suprtonom tužiti školu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO