BRUTALO – Poljak strašnim udarcem nokautirao Muamera Hukića (Video)

Amerika – Malo ko je znao izvan Poljske znao ko je Krzysztof Glowacki prije njegovog meča sa Muamerom Hukićem (Marco Huck). Sada će njegovo ime svima biti na usnama.

29-godišnji Glowacki je savladao dugogodišnjeg WBO kruzer prvaka Muamera Hukića teškim nokautom u 11 rundi. Glowacki je agresivanim naletom upisao svoju 26. pobjedu u karijeri.
“Znao sam da drugi dio borbe nije pripao meni, i da bih izgubio na poene pa sam odlučio da idem na sve ili ništa. Ni na sekundu nisam mislio da ću izgubiti ovu borbu.Ovo je najveća noć u mom životu” rekao je Glowacki.
Huck je proveo većinu svoje karijere boreći se u Njemačkoj, ali je došao u Ameriku da poboljša svoju reputaciju i postaviti rekord u broju obrana naslova kruzer prvaka ( koji trenutno drži Englez Johnny Nelson sa 13).

Njegov promotor Lou DiBella je rekao da je ovo bila nevjerovatna borba bez obzira što na njegov klijent završio na podu.

“Huck je vukao naprijed i on je zvjerski jak momak, ali to nije zaustavilo napde Glowackog”, rekao je DiBella. “On je bio kao Undertaker. Bio je mrtav na papiru, ali je ustao, otišao i dobio Hucka. To je bila velika borba.”

Hukić je naslov prvaka uspješno brano sve do sinoć. Ovim poraz je prekinut njegov niz nepobjedivosti koji je trajao gotovo 6 godina.
http://youtu.be/yyFRo8w578k

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO