ČOVJEK DOBRIH DELA! Gradonačelnik Biševac dao krv sa radnicima ED Novi Pazar

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi novopazarske Elektrodistribucije, u saradnji sa Transfuzijom krvi kragujevačkog Kliničkog centra i Opšte bolnice u Novom Pazaru, uspešno je realizovao akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Akciji su se odazvala brojna udruženja širom Srbije, kao i davaoci iz Crne Gore. Humanost Novopazaraca ličnim primerom, dajući krv, potvrdio je i prvi čovek grada, Nihat Biševac.

 

Primeri lične prakse i iz neposrednog okruženja, veći stepen empatije, saosećajnost, promišljanje i spoznaja da bi svakom od nas život mogao biti ugrožen, sve su to elementi koji prave višestruke dobrovoljne davaoce krvi koja život znači. Saznanje da svojim malim humanim gestom možete učiniti mnogo, rečima teško može da se opiše.

Dobrovoljni davaoci iz različitih krajeva naše zemlje ali i susedne nam Crne Gore, koji su danas ovim humanim povodom došli u Novi Pazar, kažu da su oni najbogatiji ljudi na svetu, jer svuda imaju prijatelje. Kada na ovaj način, darivanjem krivi, steknete prijatelje, onda su to doživotna prijateljstva, kažu.

Humanost na delu pokazao je i prvi čovek grada Nihat Biševac, koji je zajedno sa načelnikom Gradske uprave Almirom Lekovićem danas dao krv. Svojim gestom predstavnici lokalne vlasti su na najbolji način opravdali epitet humanosti Novopazaraca. S razlogom i organizatori su zadovoljni.

”Mi danas očekujemo da prikupimo stotinak jedinca krvi. Zadovoljni smo odzivom i načinom na koji je obavljena i ovogodišnja humana akcija”, kaže predsednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi ED Novi Pazar, Ferid Lukač.

Ovo je šesnaeta akcija dobrovoljnog davalaštva krvi koju, u saradnji sa transfuziološkim odeljenjima Kliničkog centra Kragujevac i novopazarske Opšte bolnice organizuje Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi Elektrodistribucije u Novom Pazaru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO