Crnogorski pokret: Četnici koji protestuju u Podgorici pobornici su Velike Srbije Baje Pašića i Aleksandra Karađorđevića, četničkog pokreta i Stevana Moljevića

“Ovih dana građani Podgorice muku muče sa saobraćajnim gužvama jer je na ulici ispred Skupštine Crne Gore niklo štrumfovsko naselje od šatora. Prije dva dana Demokratski front je započeo proteste sa tobožnjim ciljem da iznudi prelaznu vladu koja bi sprovela fer predstojeće izbore. Kako u istoriji parlamentarizma nije poznato da je neka vladajuća partija sa vrlo velikom podrškom iz egzibicionizma predala nekome vlast bez izbora, ti motivi mogu da zavaraju samo teške naivčine. Svakome sa elementarnom političkom pismenošću je jasno da je u pitanju prevara i da iza ovih protesta stoji želja da se Crna Gora spriječi da postane dio modernog, demokratskog svijeta i dio njegovih bezbjedosnih struktura”, navodi se u saopštenju Crnogorskog pokreta.Time bi se, kažu iz CP, spriječio izlazak Crne Gore iz ambicija velikosrpskog hegemonizma i održavala pretenzija na crnogorsku teritoriju.

“Drugim riječima, usvajanje nacrta Zakona o slobodi vjeroispovjesti i poziv Crnoj Gori za pristupanje NATO stavlja tačku na pretenzije bilo koga na teritoriju Crne Gore ili neki njen dio, stvara uslove za prestanak ispiranja mozgova građana Crne Gore, naročito mladih ljudi, anahronim projektima iz prošlosti, iskrivljavanjem nacionalne svijesti, istorijskog nasljeđa i civilizacijskih vrijednosti. Par crnogorskih zastava na skupovima nikoga ne mogu zavarati jer su sami demostranti, počev od dolaska ispred Skupštine Crne Gore, jasno stavili do znanja da se radi o ekstremnim srpskim nacionalistima i neprijateljima Crne Gore. Uvjereni smo da će potomci ovih pobornika Velike Srbije Baje Pašića i Aleksandra Karađorđevića, četničkog pokreta i Stevana Moljevića, svoje mjesto, zajedno sa učesnicima tzv. Podgoričke skupštine naći na smetlištu istorije. Organizatori ovih anticrnogorskih i antidržavnih skupova koriste posebnu matematičku metodu -vjerovatno iz glave jednog od najpametnijih stanovnika planete zemlje”, po kojoj na jednom kvadratnom metro staje deset ljudi. Mada je dotični veliki um izgradio i posebnu teoriju po kojoj je moguće na jedan kvadratni metar smjestiti 400 ljudi i tako postići zacrtani cilj od 400.000 demostranata. Ta “vesela Srbadija” ima tu moć umnožavanja od davnina”, dodaje se u saopštenju.

Crnogorski pokret nema ništa protiv javnog iskazivanja nezadovoljstva, makar se radilo i o vrlo jasnim neprijateljima crnogorske države i njene nezavisnosti, ukoliko se to nezadovoljstvo ne iskazuje nasiljem i kršenjem zakona.

“Ali vrlo jasno protestujemo protiv toga što država ne sprovodi svoje zakone, što se glavnim gradom vijore zastave strane države, onemogućava slobodno kretanje i ugrožavaju prava građana Podgorice. Crnogorski pokret poziva državu da radi svoj posao i ne dozvoli da bilo ko osim nje koristi instrumente sile i uzima zakon u svoje ruke. Preporučujemo državi Crnoj Gori da u što kraćem roku usvoji Zakon o slobodi vjeroispovjesti u nepromjenjenom obliku i učini sve da ubrza pristupanje NATO paktu, te na taj način obesmisli ovu lakrdiju na ulicama Podgorice. Djeljenje novca za gorivo i cigarette kako bi demonstranti mogli doći na proteste i imali što da puše, nužno je preispitati i utvrditi odakle su izvori tog novca. Možda ćemo doći do mirisa tamjana na tim novčanicama, a možda i do inozemnih izvora. Možda je Putinova slika, nošena od strane demostranata, jedan od odgovora, a možda je Putin samo kandidat za novog Miodraga Lekića”, ističe se u saopštenju.

Iz Crnogorskog pokreta kažu da su vjerovatno mnogi u vlasti novčanu podršku opoziciji izvana do sada smatrali -s poljnotrgovinskim poslom izvoza crnogorskog suvereniteta i kao devizni prioliv, ali se u normalnom svijetu takve radnje nazivaju sasvim preciznim imenom, pa, bogami, i zakonski sankcionišu.

“Šalu na stranu, po ko zna koji put u istoriji nasrće se na državu Crnu Goru, na njen suverenitet, na njeno nacionalno biće. Stvari treba nazvati pravim imenom, postupati onako kako postupaju sve odgovorne države u svijetu kada im neko ugrožava ono što je za svaku državu najsvetije. Očito je da mnogi djelovi državne uprave ili ne znaju svoj posao ili sabotiraju, pa je vrijeme da se te Augijeve štale, crnogorsko pravosuđe, obavještajene strukture, policijske strukture, obrazovne i naučne ustanove dobra no pročiste od onih koji rade direktno protiv države Crne Gore i crnogorskog naroda”, zaključuje se u saopštenju Crnogorskog pokreta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO