Debakl FIBA: Nemci, Grci, Turci i Španci izabrali Evrokup

670

FIBA je pretrpela težak udarac! Klubovi iz Grčke, Nemačke, Španije i Turske odabrali su da igraju Evrokup umesto Ligu šampiona i na taj način su se oglušili o pretnje međunarodne košarkaške federacije

Informaciju da su se drugom po kvalitetu evropskom takmičenju pridružili Galatasaraj, Unikaha, Valensija, Gran Kanarija, Lijetuvos Ritas, atinski AEK, Bajern, Bamberg i Alba preneo je ugledni milanski dnevnik “Gazeta delo Sport”, a od ranije je poznato da su tri italijanska kluba i Lijetuvos Ritas prihvatili ponudu da igraju Evrokup.

Sada je sama FIBA na potezu. Očigledno da se klubovi iz najjačih košarkaških zemalja nisu preterano osvrnuli na pretnje o izbacivanju sa Olimpijskih igara, pa je međunarodna federacija u nebranom grožđu. Ili će pognuti glavu i pokazati da je pretila praznom puškom, što bi joj još više srozalo autoritet. Ili će pokušati da ostvari pretnju, ali onda ulazi u rizik da sebe još više obruka, jer teško da će druge, više sportske instance, mirno gledati kako se pravi lakrdija od najvećeg turnira u ovako popularnom sportu.

izvor: N1