Disciplinski postupak protiv Nermina Balije zbog napada na koleginicu u Školi

Protiv potpredsednika gradskog odbora SPP u Novom Pazaru, Nermina Balije, vodi se disciplinski postupak jer je u prostorijama Ugostiteljsko-turističke škole u ovom gradu verbalno napao svoju koleginicu kojoj se obraćao na grub i neprimeren način.

Balija je široj javnosti postao poznat kada je na njegovom automobilu, iz još uvek neutvrđenih razloga, izbio manji požar zašta je on bez ikakvih dokaza optužio Sandžačku demokratsku partiju i Mirsada Ljajića, brata osnivača ove stranke, Rasima Ljajića.

Kako saznajemo od dobro obaveštenog izvora, Balija je 28. juna u školskim prostorijama uzvređao svoju koleginicu kojoj se sve vreme obraćao povišenim tonom.

-Sve se dogodilo na sastanku veća na kojem je trebalo da se raspodele časovi za sledeću školsku godinu. Tom sastanku prisustvovali su svi profesori Ugostiteljsko-turističke škole. Balija je tada napao koleginicu, obraćao joj se na drzak i neprimeren način, pokušavao je da je diskredituje. Sve je to uradio bez ikakvog razloga, kaže naš izvor.

Kolege koje su prisustvovale ovom sastanku pokušavale su da smire Nermina Baliju govoreći mu da nije u redu da se na takav način obraća koleginici koja je znatno starija od njega i koja ima dvadesetak godina radnog staža.

-Njega to nije zanimalo, nastavio je sa svojim grubim ponašanjem. Koleginica koja je bila žrtva ovog napada napustila je sastanak jer je bila u šoku. Ponašanje profesora Nermina Balije zaista je bilo neprimereno i skandalozno, niko ne može da razume kako je mogao na taj način da se obraća svojoj koleginici, kaže naš sagovornik.

Škola je protiv profesora Nermina Balije pokrenula disciplinski postupak na osnovu zaključka koji je prethodno donet. Uzete su izjave od napadnute profesorice i od Nermina Balije, kao i od ostalih profesora koji su prisustvovali ovom skandalu.

Kako saznajemo, uskoro će biti doneta odluka disciplinske komisije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO