Dodik napao novinarku, burne reakcije udruženja i stranaka

Nakon što je predsednik Republike Srpske RS Milorad Dodik na konferenciji za novinare 14. marta u Banjaluci napao i izvređao novinarku Oslobođenja Gordanu Katanu, reakcije su brojne.

Najviše reakcija stiže iz novinarskih krugova. Reakcija je stigla iz Udruženja BH novinari, koji su rekli da je napad primer širenja šovinizma i nacionalizma, da tome mora da se stane na put i da se više ovakvi slučajevi ne smeju ponavljati.

Reagovale su i neke političke stranke, koje tvrde da je novinarka Oslobođenja Gordana Katana, još jedna u nizu Dodikovih žrtava.

Takođe, pozvani su nadležni iz Gender centra da osude rekaciju Milorada Dodika. Neke kolege Gordane Katane su se slikali sa primerkom Oslobođenjem ispred Vlade Republike Srpske, osuđujući tako napad na novinarku.

Novinarske solidarnosti ima, na pojedinačnim primerima, ali ipak, najviše na papiru. Iako se pozvalo na bojkot rada Milorada Dodika do toga nije došlo, s obzirom da se pojavilo desetak novinara koji prate njegov rad.

Dodiku se nisu svidela pitanja o unutarstranačkim problemima i povezanosti sa tajkunom Miletom Radišićem. Umesto odgovora na legitimno pitanje, saopšavaju iz Udruženja, demonstrirao je mržnju i patološki bes prema Katani.

Govoreći muški vulgarno i rasistički o novinarkinom izgedu, nacionalnoj pripadnosti i mediju za koji radi, predsednik RS i SNSD-a je uvrede izrekao pred desetak novinara.

Svi su nemo ćutali a evo i sporne izjave.

Izvor: N1, tv1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO