Dodik: Ovo je napad na Republiku Srpsku, branićemo se

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik okarakterisao je napad na policijsku stanicu u Zvorniku, u kojem je poginuo policajac, kao napad na instituciju Republike Srpske.

“Voleo bih verovati da je ovo bio individualan čin. Međutim, prema informacijama kojim raspolažemo napadač je pripadao terorističkim grupama. Žao mi je tih ljudi koji su indoktrinirani jer oni samo znaju da uništavaju”, rekao je predsednik Republike Srpske nakon vanredne sednice Vlade.

Dodik je istakao da građani u Republici Srpskoj nemaju razloga za brigu i prokomentarisao podatak da su policijske agencije u BiH imale informacije o napadu:

“Informacije koje smo dobili su bile smešne i nekorisne. Rekli su nam da će se desiti neki napad, negde. Svaki dan imamo takve infromacije koje kažu da će biti nekih napada, ali ne gde i kada”.

On je rekao da će Republika Srpska uraditi sve šta treba da bi odbranila svoj integritet.

“Mi ćemo razviti svoju obaveštajnu strukturu koja je istrgnuta iz tkiva Republike Srpske. Jadna je ona zemlja koju čuvaju stranci”, smatra on i dodaje da BiH nikada neće razviti kvalitetan sistem za odbranu od ovakvih i sličnih činova, ali da Republika Srpska hoće.

“Ovo je atak na naše institucije i mi ćemo se braniti”, zaključio predsednik Republike Srpske.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je takođe okarakterisao napad na policijsku stanicu u Zvorniku kao napad na Republiku Srpsku.

“Ovaj akt je pokazao da državne bezbednosne snage nisu dorasle zadatku. Moram pohvaliti policajce koji su neutralisali napadača i ubrzo uspostavili kontrolu na terenu”, rekao je on i dodao da nakon ovog događaja “neće biti lako Bošnjacima, Srbima ali ni Hrvatima”.

Premijerka Željka Cvijanović je na kraj konferencije istakla da Vlada Republike Srpske “mora dobro razmisliti” da li postoje terorističke grupe koje predstavljaju pretnju za BiH, a posebno, kako je rekla, za Republiku Srpsku.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO