Druga faza radova na Ginekološkom odeljenju

Počela je i druga faza radova na rekonstrukciji Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru. Ovaj značajni projekat realizuje se uz pomoć turske razvojne agencije TIKA, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja januara. Druga faza radova na Ginekološkom odeljenju

 
Radovi na rekonstrukciji ovog odeljenja počeli su od porodilišta. Ovih dana radi se i na ginekološkom odeljenju, a kako je planirano treća faza obuhvatiće akušerstvo i neonatologiju. Direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek je, prilikom obilaska radova rekao da, na zadovoljstvo zaposlenih a prvenstveno pacijentkinja izvođači dobaro obavljaju posao. On je istakao da će, uz finansijska sredstva donatora i najavljeno proširenje postojećeg projekta Ginekološko akušersko odeljenje u Novom Pazaru biti jedno od najsavremenijih u Srbiji.
Zbog radova na rekonstrukciji Odeljenja, broj porođaja je znatno smanjen. Prema rečima načelnika Ginekološko-akušerskog odeljenja dr Nedžiba Numanovića očekuje se da bi do kraja godine u Novom Pazaru trebalo da bude za oko 400 beba manje u odnosu na godišnji prosek. Dok su radovi u toku na ovom odeljenju porađaju se samo višerotkinje, obavljaju se ginekološki pregledi i rade samo hitne intervencije, a smanjeno je i vreme postporođajnog zadržavanja u bolnici.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO