Državljanin Srbije Tanasković osuđen na 19 godina zatvora za ubistvo Vlaovića

ZAGREB – Državljanin Srbije Duško Tanasković (30) osuđen je na 19 godina zatvora zbog ubistva državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića, 25. avgusta 2022. godine u letovalištu Zrće, odlučio je Županijski sud u Zadru.

Tanasković je Vlaovića ubio ispred noćnog kluba u mestu Zrću, na ostrvu Pagu. Prišao mu je s leđa i upucao ga u glavu. Tanasković nije došao na izricanje presude. Prema presudi sudije Ane Brkić, Tanasković je oslobođen plaćanja troškova suđenja.

Vlaović je podlegao u kolima Hitne pomoći na putu za Zadar, a ubica je brzinski uhapšen. Nakon ubistva regionalni mediji su pisali da se radilo o obračunu dva najbrutalnijih balkanska narkoklana iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

“Odlučio sam da ne iznosim odbranu, ali mi je žao što sam učinio mnoge loše stvari zbog svoje bolesti”, rekao je Tanasković na poslednjem ročištu.

Hrvatski portal 24sata podseća da se tokom suđenja moglo čuti da nema dokaza da je ubijeni bio član jednog od pomenuta dva mafijaška klana i da se radi o porodičnom čoveku, koji ima ženu i dvoje dece, ali je na letovanje došao sa tadašnjom srpskom mis Draganom Banić, koja mu je, kako se navodi, pravila društvo sa prijateljima iz Novog Sada.

Tužilac Ivica Škara je na suđenju rekao da je Vlaović upucan sa manje od pet centimetara razdaljine sa desne istrane glave, iza uha.

Tokom suđenja je, podsećaju, Tanasković uvek u sudnicu dolazio sa pancirom, kao i da je tokom boravka u zatvoru nekoliko puta gutao žilete.

Županijski sud tokom suđenja su čuvali čak i policijskii brodovi.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO