Duraković: Na Vučiću je da oceni na šta će svesti posetu Srebrenici!

Komentarišući najavu dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića Srebrenici 11. jula, predsednik organizacionog odbora za obeležavanje 20. godišnjice masakra u Srebrenici i načelnik opštine Srebrenica, Ćamil Duraković, rekao je da “svako ko dođe tog dana, naša je obaveza da prema njemu budemo dobri domaćini”.
Ćamil Duraković
Ćamil Duraković | Foto: Screenshot “Youtube”
“No, nećemo dozvoliti da dostojanstvo žrtava genocida nego ponizi i pogazi. Ako nema priznanja genocida nema ni iskrenog kajanja. Sada je na Vučiću da oceni na šta će svesti svoju posetu 11. jula – da li dolazi da prizna i pokaje se u ime srpskog naroda ili dolazi da nas ponizi i negira”, rekao je Duraković danas agenciji Beta.

On je istakao da je Organizacioni odbor pre četiri meseca uputio pozivnice skoro svim zemljama sveta i pozvao najviše zvaničnike da dođu i odaju počast žrtvama genocida.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da će posetiti Srebrenicu 11. jula gde će prestavljati Srbiju.
U subotu 11. jula, u Memorijalnom centru u Potočarima biće ukopani posmrtni ostaci 136 identifikovanih žrtava, sa područja Vlasenice, Bratunca, Srebrenice, Zvornika i Milića. Među njima se nalaze i posmrtni ostaci 18 maloletnika.
Do sada je ukupno u Memorijalnom centru u Potočarima ukopana 6.241 osoba.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO