Dva hica u pekara

U zanatskoj radnji „Čarobnjak“ u Bačvanskoj ulici ubijen Savan Burmudžija (40). Beživotno telo pronašla radnica. Dugovi moguć motiv ubistva.

BEŽIVOTNO telo pekara Savana Burmudžije (40) pronađeno je u utorak ujutru oko pet časova u pekari „Čarobnjak“, u Bačvanskoj ulici broj 20. Kolegu, u krvi i sa ustrelnim ranama u grudima, pronašla je Slavica, radnica pekare, koja je o incidentu obavestila gazdu „Čarobnjaka“, a potom i policiju.

U Bačvansku su, ubrzo, stigle ekipe Hitne pomoći i policija. Međutim, za Burmudžiju više nije bilo spasa. Kako je utvrđeno, upucan je u grudi, sa dva hica iz vatrenog oružja. Preminuo je na licu mesta.

Policija je obavila uviđaj, uzela izjave svedoka i svih koji su poznavali ubijenog pekara, kao i otiske i sav drugi dokazni materijal, koji bi mogao da pomogne u razotkrivanju ubice. Takođe, kao jedan od materijalnih dokaza biće uvršćen i snimak sigurnosne kamere, koja se nalazi na prodavnici preko puta pekare, a za koju se veruje da je usnimila ubicu. Motiv ovog zločina još nije poznat, ali prema prvim, nezvaničnim podacima, sumnja se da je Burmudžija ubijen jer je dugovao novac. Međutim, ima i onih koji kažu da mogući motiv pekareve likvidacije treba tražiti u nesređenim porodičnim odnosima.

Kako „Novosti“ saznaju, u MUP Srbije, prvi nalazi istrage pokazali su da iz pekare „Čarobnjak“ ništa nije ukradeno, niti je bilo tragova obijanja. Takođe, ni torbica sa ličnim dokumentima i novcem, koja je pronađena pored tela Burmudžije, nije orobljena.

ŽIVEO ZA DECU: SAVAN Burmudžija poreklom je iz Žirovaca, kod Dvora na Uni. Sa porodicom se iz Hrvatske doselio u Srbiju tokom devedesetih. Iz dva braka ima tri sina, a među prijateljima je slovio kao brižan otac, koji je često govorio da su mu deca najveće bogatstvo, te da živi za njih.

 

– Telo je pronađeno u klečećem položaju – objašnjava policajac, koji je radio uviđaj. – Čovek je upucan u grudi, što nagoveštava da je ubistvo počinio neko koga je ubijeni poznavao, i to, verovatno, veoma dobro. Moguće, čak njemu neko vrlo blizak.

Utvrđeno je da je Savan Burmudžija na posao došao u četiri sata. Samo sat kasnije, koleginica ga je našla mrtvog.

– U šoku sam. Bio je mnogo dobar čovek, otac troje dece. Vredan i pošten. Nikome se nije zamerao – kroz suze priča jedna od radnica pekare „Čarobnjak“.

Stanari okolnih zgrada u Bačvanskoj tvrde da su Burmudžiju znali samo iz viđenja, kao i da je pre pet-šest godina počeo da radi u ovoj pekari. Na licu mesta bili su i trojica Burmudžijinih učenika, koje je učio zanatu. Prema njihovim pričama, on je svojevremeno držao dve svoje pekare, jednu kod „Arene“ i drugu kod TC „Piramida“.

– Sinoć, oko 20 časova, sedeo sam sa njim. Nije se žalio da ima nekih problema, niti da mu bilo ko preti. Ni sa kim nije bio u svađi. Bio je vredan i pošten – priča jedan od učenika, koji je kod Burmudžije bio na praksi.

Ubijeni Savan Burmudžija nije imao dosije, niti je odranije bio poznat policiji.

 

Izvor: novosti

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO