Džejlan Muratović doneo popedu košarkašima Novog Pazara

Novi Pazar – Košarkaši Novog Pazara pobedili su večeras ekipu Napredak Bosforusa iz Aleksinca sa 88:84 (19:24, 16:13, 24:18, 29:29), u utakmici šestog kola Druge lige Srbije.


U timu Marka Dimitrijevića najefikasniji su bili Dušan Filipović sa 21, Džejlan Muratović sa 19, Tarik Brunčević sa 16 i Ersan Bjelak sa 11 poena. Marko Ilić postigao je sedam, Sanel Mukanović šest, Nenad Slavković i Mihajlo Todorović po tri, a Asmir Numanović dva poena.

Gosti iz Aleksinca su dobili prvu četvrtinu utakmice rezultatom 19:24. Uspavanu ekipu Novog Pazara je probudio ulazak Džejlana Muratovića, koji je za 4 minuta ubacio 10 poena i digao publiku na noge. 

Drugu četvrtinu je dobio Novi Pazar rezultatom 16:13 što nije bilo dovoljno za vodstvo, tako su plavi otišli na poluvreme sa 2 poena zaostatka za  gostima(35:37). 


Trećom četvrtinom dominirao je Tarik Brunčević sa zabeleženih 7 skokova i 11 poena. Izabranici Marka Dimitrijevica su ovu četvrtinu dobili sa 24:18.

Potpuna neizvesnost i uzbudjenje na terenu su vladali poslednjom četvrtinom. Trener gostiju, Raičević Nebojsa je zaradio tehničku grešku posle burnog reagovanja sa klupe. Dušan Filipović je vladao pod košem gostiju. Ubacio je 14 poena, tri izvan linije 6,75. 

Najefikasniji kod gostiju je Marko Stevanović ubačenih 26 poena, Slaviša Bogavac 12, Nikola Jančić 10, Dragoljub Šikman i Nenad Đurđević po devet, Nemanja Mitić sedam, Stefan Stanisavljević šest, Marko Marinković tri, a Stevan Zornić dva poena.
Novopazarci su drugi na tabeli sa četiri pobede i dva poraza, isti učinak imaju još Mladost SP, Zdravlje Leskovac, Plana, Klik i Proleter Naftagas, dok je vodeća Sloboda ostvarila svih šest pobeda. Napredak Bosforus je na 10. mestu sa skorom 2/4.
Novi Pazar će već u sredu u meču sedmog kola gostovati poslednjeplasiranom Smederevu 1953.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO