Ekspres! Zukorlić uzeo reket od 300.000€!

Novi Pazar – Zukorlić uzeo reket od 300.000 eura!Vlasništvo nad Regionalnom televizijom u Novom Pazaru nikako nije moglo proći čisto i bez spletki. Ne ni bez „rata“ kojeg verbalno i medijski vode Muhamed Zukorlić, brat muftije Muamera Zukorlića i Denis Mavrić sa konzorcijumom koji čine više lica, koji su i jedini od četiri lica koja su ranije otkupila privatizacionu dokumentaciju, na vreme i u roku dostavila potrebnu dokumentaciju. Kako bi „rat“ bio interesantniji ili jasniji, naglasićemo da u konzorcijumu privrednici bliski aktuelnoj vlasti u Novom Pazaru, čiju okosnicu čini Sandžačka Demokratska Partija Rasima Ljajića, dakle protivnička struja muftije Zukorlića i Islamske zajednice u Srbiji piše bosanski list Ekspres.

Milioni eura

Međutim, kada se mislilo da je višednevni verbalni rat za vlasništvo nad Regionalnom televizijom u Novom Pazaru okončan povlačenjem iz trke Muhameda Zukorlića, novopazarskom čaršijom krenule su priče da se upravo muftijin brat reketom poslužio da izađe iz igre. A za tu „uslugu“ je tražio, šuška se, 350.000 eura.

Te, kako se na aukciji, koja je bila samo formalnost, pojavio samo jedan kupac, ovu medijsku kuću, najveću i najgledaniju u Sandžaku, za 89.000 eura kupio je konzorcijum okupljen oko dosadašnjeg direktora Denisa Mavrića, što ostavlja prostora za sumnju da su načinjene velike nepravilnosti.

Po novopazarskoj čaršiji se priča da je muftija Muamer Zukorlić, kako bi pomogao svom bratu, okupljao dijasporu i od njih navodno uzeo nekoliko miliona eura predstavljajući da je ta televizija strateški važna, da će to značiti mnogo za ljude iz Sandžaka, gde uspeva ubediti nekoliko ozbiljnih investitora sa zapada i obezbediti pozamašnu cifru. Uvidevši da su ljudi iz konzorcijuma „tvrd orah“ i da ne odustaju lako, kreće pravi medijski rat gde jedni protiv drugih iznose „najprljaviji veš“. Tako se moglo čuti da je još uvek aktuelni direktor Denis Mavrić umanjivao vrednost firme, da je lopov, kriminalac… a on je opet uzvratio istim udarcem. Podnosi krivičnu prijavu protiv Zukorlića i u javnost izlazi sa pričom da je Muhamed Zukorlić osuđivan u Sarajevu za nošenje oružja, da se nekoliko krivičnih postupaka vodi protiv njega, te postavlja pitanje odakle Zukorliću toliki novac da kupi preduzeće čija je početna cena 90.000 eura, ako je dostavio potvrdu Centru za socijalni rad kantona Sarajevo da prima od 150 eura, i da je zaposlen kao tehničko lice u Islamskoj zajednici Srbije, kod svog brata.

Način poslovanja

Ipak, kada podvučemo crtu, čaršijske priče kažu da je dogovor postignut, ali da se baš i nisu našli na prvoj cifri i da je Zukorlić u svoj džep stavio nešto oko 300.000 eura. Ali i da je ovo njegov način poslovanja i izvor prihoda – tenderi na koje upravo „izlazi“ sa dobrom nadoknadom jer, barem u ovom slučaju nije imao kapaciteta raditi na televiziji koja ima 60 radnika. Sada je na potezu agencija za sprečavanje pranja novca. Hoće li oni utvrditi da ima nepravilnosti u ovome ili su ovo ipak samo čaršijske priče, znaće se u drugoj polovini septembra kada se bude znao pravi vlasnik Regionalne televizije.

Zukorlić se ne javlja

U želji da proverimo istinitost ovakvih glasina ali i optužbi, pokušali smo doći do obe zaraćene strane. Na nekoliko telefonskih brojeva koje mi posedujemo Zukorlić ili nam se nije javio ili je bio nedostupan. Ipak, u svom javnom naglašavanju naveo je svoje razloge zbog kojih je odustao od tendera: Odustao sam jer sam bio izložen medijskom linču, Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem stavila se na stranu jednog kupca, oklevetali su mene i moju porodicu, pošto nadležni organi nisu učinili ništa da me zaštite, odlučio sam da se povučem iz trke – napisao je muftijin brat Agenciji za privatizaciju.

S druge strane, dobili smo Denisa Mavrića ali na naša mnoga pitanja ostao je bez komentara. Ipak, na kraju nam je kazao da je zadovoljan što je televizija ipak ostala gradu. – Drago mi je što televizija nije pala u ruke porodice Zukorlić i na ovaj način se neće dogoditi medijski mrak u Novom Pazaru. Zukorlići su ozbiljno pokušali da medijski zavladaju jer već imaju štamparsko glasilo, jedan radio i televiziju, i na ovaj način su pokušali da zavladaju kompletnim medijskim prostorom u Sandžaku i drago mi je što im to nismo dozvolili i što nisu uspeli u svojim namerama. Pravda je ipak pobedila, televizija je ostala građanima Novog Pazara i Sandžaka a nije otišla u ruke porodice Zukorlić – kazao je Denis Mavrić.

 

IMG_0199.JPG

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO