El Grande Adem Ljajić overio pobedu Srbije!

ELBASAN – Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Elbasanu selekciju Albanije sa 2:0 (0:0) u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
Srbija je šokirala Albaniju u sudijskoj nadoknadi vremena golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića. Junak meča u Albaniji bio je Ljajić, kreator fantastične asistencije i lucidnog loba preko golmana Beriše.
Ekipa Radovana Ćurčića ranije je izgubila sve šanse da se domogne plasmana na šampionat u Francuskoj, dok je Albaniji potreban trijumf u Jermeniji kako bi obezbedila prvo učešće na velikom takmičenju.
U ne baš sadržajnoj utakmici, Srbija je bila bolji rival od domaće selekcije i došla do druge pobede u grupi koja će više značiti na planu samopouzdanja.
Albanci su se opredelili za defanzivnu igru, svesni da im i remi ogovara, i vrebali iz kontri. Najbolju šasnu imali su 15 minuta pre kraja kada je Vladimir Stojković odbranio udarac rezerviste Sokola Čikalešija.
Srbija poslednju utakmicu u ovom kvalifikacionom ciklusu igra protiv Portugalije u Beogradu u nedelju.
Utakmica se igrala u naelektrisanoj atmosferi, a posle pretnji albanskih navijača i napada na autobus u kojem su bili reprezentativci Srbije. Tom prilikom je puklo staklo na autobusu, niko nije povređen, a uhapšen je 14-ogodišnji navijač koji je bacio kamen na autobus.
Navijači “crveno-crnih” su od ranih jutarnjih časova na ulicama Elbasana, a za sada nije bilo incidenata.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO