Enes Omeragić osumnjičen za ubistvo dva vojnika

Osumnjičenog Enesa Omeragića komšije znaju kao narkomana, a očevici ubistva ga opisuju kao pripadnika vehabijskog pokreta!

  

Nedeljko Radić (lijevo) i Armin Salkić (Foto: Facebook)
Izvještač “Avaza” nalazi se na lokaciji gdje je policija navodno locirala napadača. Kako nam je javio naš novinar, riječ je o kući u ulici Ibrahima Perviza na broju 14, na Sokolju, gdje je Jedinica za specijalnu podrušku doslovno blokirala ovaj objekat, ali i okolne kuće.
Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni se navodno nalazi u samoj kući, a specijalne jeidnice policije s njim polkušavaju kako bi on na najefikasniji način bio uhapšen.
Jedinice interventnog voda PU Novi Grad na ovom lokalitetu preusmjeravaju vozila na alternativne pravce. Također, na ovoj lokaciji stigle su i jedinice SIPA-e.

  
Kuća osumnjičenog Enesa Omeragića

Kako “Avazov” portal saznaje od komšija osumnjičenog Enesa Omeragića, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, on je na Sokolju poznat po upotrebi droga.
U rasvjetljavanje dvostrukog ubistva u Rajlovcu uključeni su i pripadnici Federalne uprave policije, potvrdio je za “Avaz“ direktor FUP-a Dragan Lukač.
– U kladionici u ulici Safeta Zajke došlo je do incidenta oružanog i dvije osobe su smrtno stradale. Radi se na rasvjetljavanju tog slučaja, da se identificira počinitelj i rasvijetle okolnosti samog događaja – kaže Lukač.
On je naveo da je rano ovaj čin okvalificirati kao teroristički napad.
– Treba sačekati i ispitati o čemu se radi, pa ćemo imati jasniju situaciju – dodao je Lukač.
– Na terenu su jedinice za podršku MUP-a KS. Građani se ne trebaju, da kako kažem, plašiti. Mislim da je ta situacija za sada pod kontrolom, u smislu širenja, da bi moglo poprimiti neke veće razmjere. U ovom momentu teško je bilo šta preciznije reći. Vidjet ćemo, šta će pokazati istraga. Prije svega je bitno je da se otkrije počinitelj i da se liši slobode – naveo je Lukač.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO