Enver Alivodić je slobodan igrač!

795

Vezni fudbaler Enver Alivodić kaže da je zadovoljan svojim igrama u Australiji, ali da je vlasnicima Njukasl Džetsa ranije saopštio da će napustiti klub po završetku sezone.

“Deo karijere proveden u Australiji pamtiću isključivo po lepim stvarima, tamo sam dobio i prinovu u porodici, ali ugovor mi je istekao i promeniću sredinu. Daljina je najviše uticala na moju odluku”, rekao je Alivodić.

Ovaj ofanzivni vezista postigao je četiri gola u 35 utakmica elitne A lige, a imao je i tri asistencije.

“Odigrao sam poslednju trećinu prošlog prvenstva za Džetse, a zatim smo produžli saradnju na još godinu dana. Objektivno, nismo mogli bolje od osmog mesta”, naveo je Alivodić.

Iskusni vezista je ocenio da je kvalitet australijske lige u porastu, kao i da su tamošnji klubovi odlično organizovani.

“Ipak, nedostajalo mi je jače takmičenje. Potpuno sam posvećen fudbalu, najmanje još četiri godine mogu da igram na najvišem nivou”, dodao je 31-godišnji Novopazarac.

On je priznao da trenutno ima nekoliko ponuda iz Srbije i inostranstva, ali nije otkrio o kojim klubovima se radi.

“O tome brinu moji menadžeri. Inostranstvo je prioritet, ali moguć je i povratak u domaću ligu. Uostalom, igrama u Superligi Srbije sam i došao do dva inostrana angažmana”, podsetio je Alivodić.

Pre odlaska u Njukasl Džetse, Alivodić je tokom dve godine postigao 18 golova i upisao 15 asistencija za novosadsku Vojvodinu. Prethodno je igrao za Novi Pazar, kiparski Enozis Neon, BSK iz Borče, Čukarički i niški Radnički.

izvor: Mondo