Erdogan: Pravite po petoro dece! Mi smo budućnost Evrope!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas svoje zemljake u Evropi da imaju najmanje petoro dece, rekavši da je to najbolji odgovor na evropske “nepravde”.

“Odavde kažem mojim građanima, mojoj braći i sestrama u Evropi…Obrazujte svoju decu u boljim školama, idite da živite u boljim četvrtima. Vozite najbolje automobile. Živite u najboljim kućama. Ne pravite troje, već petoro dece. Jer vi ste budućnost Evrope”, rekao je Erdogan u gradu Eskisehiru u okviru kampanje za referendum o izmenama ustava koje bi mu dale veća ovlašćenja.
Od kako su ministri iz Ankare sprečeni da učestvuju na mitinzima podrške Erdoganu u Evropi, turski lider je oštrim frazama zasuo zemlje starog kontinenta, posebno Holandiju. On je u nekoliko navrata optužio Evropu da se ponaša kao nacistička Nemačka i da diskriminiše Turke.
“Ovo je najbolji odgovor na bezobrazluk koji ste pretrpeli, na neprijateljstvo, na ono što su vam zgrešili”, rekao je Erdogan sunarodnicima u Evropi u uživo emitovanom govoru.
Oko 2,5 miliona turskih građana sa prebivalištem u Evropi imaju pravo glasa u svojoj postojbini. Još nekoliko miliona ljudi koji žive u EU imaju tursko poreklo.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO