EVO KOLIKO DANA DECA NEĆE IĆI U ŠKOLU ZBOG PRAZNIKA!

Novi Pazar – Prolećni rаspust za učenike počinje u četvrtаk, 13. аprilа, а zаvršаvа se u ponedeljаk, 17. аprilа. Đaci će se ponovo u školske klupe vratiti u utorak 18. aprila, a do kraja školske godine imaće još dva neradna dana za prvomajski praznik.

Prema školskom kalendaru za ovu godinu, drugo polugodište za učenike osmog razreda završava se u utorak, 30. maja, a za učenike od prvog do sedmog razreda u utorak, 13. juna. Prema rečima učenika ovaj predah će im dobro doći od napornog učenja.

“Pošto smo imali naporan period kada smo učili i spremali se za probni ispit jedan deo rasputa iskoristićemo za odmor i da malo zaboravimo na knjigu dok ćemo drugi deo se spremati za završni ispit”, istakli su učenici.

U toku školske godine đaci imaju letnji, zimski i prolećni raspust. Ovogodišnji mini prolećni raspust imaće pet vezanih slobodnih dana.

“Imaće lepih nekoliko dana da se odmore od škole. Da uživaju u lepom vremenu i da skupe onu poslednju snagu za kraj. Posebno mislim na osmake koji će imati sredinom juna završni ispit, i ovo je praktično jedna pauza koja će njima možda najviše dobro doći jer će sigurno skupiti poslednju snagu da sad zapnu, spremaju završni ispit kako bi ostvarili što bolje rezultate na završnom ispitu i upisali željenu srednju školu”, istrakao je pedagog u OŠ Bratsvo Elmir Habibović.

Nakon ovog mini odmora uslediće još jedan, onaj tradicionalni prvomajski kada će đaci imati još dva dana. Nakon toga za srednjoškolce drugo polugodište završava se u utorak, 20. juna. Učenici četvrtog razreda gimnazije završavaju školsku godinu, u utorak 23. maja, a učenici trećeg razreda trogodišnje i četvrtog razreda četvorogodišnje stručne škole, u utorak 30. maja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO