Facebook Chief Executive Mark Zuckerberg introduces a new feature called "Graph Search" during a media event at the company's headquarters in Menlo Park, California January 15, 2013. REUTERS/Robert Galbraith (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY) - RTR3CHPD

Facebook 4. februara slavi svoj 12. rođendan, objavio je osnivač te najpopularnije društvene mreže Mark Cukerberg na svom profilu.

“Godišnjica mi puno znači i predstavlja priliku da razmislim o tome koliko smo zajedno otišli kao zajednica”, naveo je Cukerberg.

“U januaru 2004. godine, kada sam napisao prvi kod za Facebook, nadao sam se da će pomoći studentima na mom fakultetu da se spoje i da održe našu zajednicu. Danas, više od 1,5 milijardi ljudi širom sveta koristi Facebook kako bi ostali u kontaktu s prijateljima i svojim voljenima”, napisao je osnivač Facebooka.

U statusu koji je podelio na svojoj stranici osvrnuo se i na prijateljstva te je kazao kako zajedno s ljubavlju i ljubaznosti koju svi dijele na Facebooku menjaju svet svakodnevno na način na koji se ne može meriti. “Ponekad samo učine ljude u našim životima sretnijim. Ponekad prijateljstva pokreću svet”, dodao je.

“Nadam se da ćete mi se 4. februara pridružiti u proslavi Dana prijatelja (#friendsday) – odnosno u proslavi prijateljstva koje je promenilo nešto u vašem životu. Ako imate priču o prijateljstvu, želeo bih je čuti”, navodi Cukerberg.

On je zamolio korisnike Facebooka da ostave svoje komentare na njegovom profilu te je naveo kako će ih pročitati što je više moguće.

izvor: N1