Fehratović – Vijećnici će biti opozicija i konstruktivno kooperirati

Novi Pazar – Predstavnici liste “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju” prisustvovaće konstitutivnoj sjednici BNV koja će biti održana u Ponedeljak ali u svojstvu opozicije rekao je danas nosilac liste Jahja Fehratović.

On je na konferenciji za novinare rekao da su oni prije tri mjeseca najavili  “novo poglavlje u društveno-političkim odnosima u Sandžaku, prije svega u pogledu kulturne i javne komunikacije.

“Odlučili smo da stanje permanentne političke konfrontacije zamijenimo za stanje konstruktivne kooperacije”.

Fehratović je podsetio da su u toku samih izbora,  dobili  još jednu otežavajuću okolnost – to je masovna krađa glasova u Tutinu, koja predstavlja neizbrisivu fleku na legitimitet Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

“Javnosti je poznato da se prije četiri godine vijećnici gospodina Ugljanina nisu pojavili na konstituirajućoj sjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, čime su, a uz podršku diskriminatorskog ponašanja nadležnog ministarstva, Bošnjaci prije četiri godine ostali bez legalnog i legitimnog Vijeća” rekao je on i dodao da u cilju “punog doprinosa otvaranja zdravog poglavlja političke komunikacije u Sandžaku, te kako bi Bošnjaci imali legalno i legitimno Bošnjačko nacionalno vijeće, prilikom konstituranja Vijeća u ponedjeljak 17. 11. 2014. godine mi nećemo učiniti ono što je nama učinjeno prije četiri godine.

Dakle, izabrani vijećnici Liste „Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju“ prisustvovat će konstituirajućoj sjednici u naznačenom terminu.

Za noramalizaciju odnosa sa političkom organizacijom Sulejmana Ugljanina potrebno je da se ova stranka i njen predsjednik odreknu paravjerske tvorevine Adema Zilkića i krađe izbora. Do tada, mi ćemo u Vijeću djelovati kao konstruktivna opozicija: podržavati sve što je dobro za Bošnjake i Sandžak, a podizati glas protiv svega što je loše.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO