FK NOVI PAZAR: Saopštenje za javnost

Uprava fudbalakokg kluba Novi Pazar izdala je danas saopstenje za javnost koje prenosimo u celosti.

“Teška situacija u kojoj je fudbal u Srbiji već nekoliko poslednjih godina izuzetno se reflektovala i na Novi Pazar.

Pred početak sezone 2017/2018.u najtežim trenucima, krajnjim naporima, uz pomoć gradske Uprave Novog Pazara, izmirena su odredjena dugovanja kako bi klub uopšte mogao da započne sezonu u Prvoj ligi Srbije.

Klub koji su mnogi osudili na propast, počeo je kako-tako da funkcioniše. Pored grada Novog Pazara, pritekli su u pomoć Ćerim Šemsović, čovek koji je već nekoliko puta u istoriji kluba bio infuzija njegovom opstanku i napretku i vlasnici firme ERDBAU braća Gicić koji su istinski priskočili i pomažu od srca. Uz pomenute ljude uspeli smo da formiramo stručni štab i prema mogućnostima kompletiramo ekipu kako bi bili što konkurentniji u Prvoj ligi Srbije. Medjutim, sponzori, donatori, prijatelji kluba i mnogi drugi koji su obećali Šemsoviću i braći Gicić pomoći u procesu revitalizacije i oporavka kluba i kojima  je FK Novi Pazar izuzetno vratio svaki uloženi dinar u klub, obilaze  danas  Gradski stadion u širokom luku. Zbog neispunjenih obećana Ćerim Šemsović je pre nekokoliko dana i napustio predsedničku poziciju u klubu.

Želimo posebno da napomenemo da je uprava fudbalskog kluba Novi Pazar jasno i nedovosmisleno dala akcenat i prioritet razvoju mladjih kategorija, posebno u organizacinom i kadrovskom smislu kako bi u narednom periodu stvorila što veći broj kvalitetnih domaćih igrača koji bi branili boje Novog Pazara.

Taj period reorginazacije nece biti nimalo lak niti  vremenski kratak ali se nadamo da će stanje omladinskih kategorija a samim tim i prvog tima ići uzlaznom putanjom. Da naša deca vrede i znaju, dokazali su u poslednjem  kolu naši kadeti koji su u najkvalitetnijoj ligi savladali najorganzivoniji klub u Srbiji Čukaricki iz Beograda. Podmladak FK Novi Pazar je trenutno prvi na tabeli Zapadne Srbije i najozbiljniji je kandidat za povratak u elitno takmičenje naše zemlje za omladince.

Postoji još niz vrlo uspešnih fudbalskih škola koje odlično rade sa mladjim kategorijama, a koji moraju imati poslovno tehničku saradnju sa našim klubom i tako svima doneti dobro, i na taj način FK Novi Pazar treba da je ušće u koje će da se ulivaju  fudbalski talenti i tu da se bore za njegov napredak i da on njima bude odskočna daska za fudbalsko dokazivanje i napredovanje.

U nastavku ovog procesa reforme koju ova uprava sprovodi nadamo se da će se pored grada i odredjeni broj privatnika  pridružiti u ovoj borbi koja pred nama. Jer ovo neće biti nimalo lak proces. Mi se nadamo da ćemo imati podršku i razumevanje iskrenih ljubitelja fudbala i prijatelja našeg kluba  kako bi smo svi zajedno postavili klub na zdrave temelje.”

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO