FRANCUZI ĆE GRADITI! Jošanica i Trnavica uskoro dobijaju korita

Novi Pazar – Radovi na izgradnji korita novopazarskih reka Jošanice i Trnavice trebalo je da počnu ovih dana ali zbog poplava koje su zadesile grad oni su odloženi. Članovi francuskog konzorcijuma koji su dobili tender kod Svetske banke za korićenje reka u Srbiji, trebalo bi da dođu sledeće nedelje u Novi Pazar jer je to jedan od prvih gradova u državi koji je na vreme prikupio i predao potrebnu dokumentaciju. Ovaj projekat je vredan 100 miliona evra, a za Novi Pazar su izdvojena dva i po miliona evra.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Mujo Šaćirović se nada da će ova cifra od dva i po miliona evra biti početna i da će Banka za ovaj projekat izdvojiti još novca jer ukoliko neki od gradova ne budu ispunili sve uslove pare će se preusmeravati na one gradove koji su kompletirali svu potrebnu dokumentaciju. On je apelovao na sve stanovnike koji žive pored Jošanice i Trnavice da sarađuju sa nadležnima kada počnu radovi i da, ukoliko bude potrebno, uklone ograde i povuku s, jer se ovo upravo radi zbog njih da više ne bi strahovali da će im kuće biti poplavljene ukoliko do polava dođe.

Po negovim rečima, početak realizacije ovog veoma značajnog projekta za Novi Pazar i region očekuje se da će početi za otprilike mesec dana.

Izvor. Rtv Novi Pazar

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO