Futsal kup Srbije: Pazarci u Smederevu (sreda, 19.00)

Futsal tim Novog Pazara gostuje ekipi Smedereva, u osmini finala Futsal kupa Srbije.

Kadrovska situacija kod Pazaraca bolja je posle povratka Elvedina Sadovića, ali je van stroja i dalje Ninoslav Aleksić. Reprezentativac Srbije tek je krenuo sa treninzima.

“Posle tromesečne pauze, u seriji smo od tri derbija za sedam dana. Lozničane smo već zaboravili, a naša utakmica u nedelju bila je možda i iznad nivoa Prve futsal lige Srbije. Ništa lakše neće biti ni protiv Smedereva”, ocenio je igrač Novog Pazara Adnan Đerlek.

Novi Pazar je drugi deo sezone počeo remijem “Pendiku” (2:2) protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Srbije Loznice Grade 2018.

Smederevci su nešto ranije nastavili drugoligaško takmičenje, u kojem na dominantan način trasiraju put kao povratku u elitu posle pet godina.

“Znači nam povratak Sadovića, bitan je svaki igrač u rotaciji. Pokušavamo da se oporavimo posle velike potrošnje, dok je rival odmorniji jer je minulog vikenda odložio prvenstveni meč. Imamo svoje ciljeve i daćemo sve od sebe”, naveo je Đerlek.

Predstojeći meč izazov je za oba rivala. Pazarci su u Futsal kupu Srbije četiri puta igrali u finalu i četiri puta izgubili, dok Smederevci žele da iskoriste prednost domaćeg terena.

Kup je specifično takmičenje bez popravnog, gde i slabiji timovi imaju šansu. Aduti Smedereva su i nekadašnji igrači Novog Pazara Mateja Ćirka i Andrijano Knežević.

“Jedna je utakmica, pa moramo da budemo maksimalno oprezni i skoncentrisani. Uvek treba i sreće, koje je ranije nedostajalo našem timu. Nadamo se da će je ove godine biti. S ovim ljudima što nas podržavaju, idemo do kraja na oba fronta”, zaključio je Đerlek.

Utakmica u Sportskoj hali Smederevo zakazana je za sredu od 19 časova.

M. Minić

The post Futsal kup Srbije: Pazarci u Smederevu (sreda, 19.00) appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO