Gašić: Žaliću se na odluku Agencije

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će podneti žalbu povodom odluke Agencije za borbu protiv korupcije da je bio u sukobu interesa u vreme kada je bio gradonačelnik Kruševca.

“Neću nikome dozvoliti da moje ime dovodi u vezu sa nezakonitim radnjama, neću nikome da dozvolim da baca ljagu na moje ime”, rekao je Gašić za Danas.

On je dodao da će žalbu podneti u zakonskom roku.

U Odboru Agencije, navodi list, poručuju da čekaju njegovu žalbu i da će o njoj odlučivati iako Odbor ima sedam od devet članova.

Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila je da je ministar odbrane bio u sukobu interesa kada je, kao gradonačelnik Kruševca, zaključio ugovore s firmama u vlasništvu njegove supruge i sina.

Na to prvostepeno rešenje ministar ima pravo žalbe Odboru Agencije u roku od 15 dana od prijema. “Očekujemo ministrovu žalbu i Odbor će raspravljati o njoj iako ovo telo ima sedam od propisanih devet članova, a odluku o prihvatanju ili neprihvatanju žalbe mora da podrži pet članova Odbora”, precizirao je za Danas predsednik Odbora Zoran Stojiljković.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO